METEO. Furtuna Boris care a lovit din plin Europa traversează acum România și face ravagii în weekend. ANM a modificat prognoza meteo și anunță o serie de fenomene extreme, însoțite de temperaturi scăzute.
Vremea se schimbă în weekend, iar furtuna Boris care traversează România aduce fenomene extreme și temperaturi extrem de scăzute. Cum va fi vremea în următoarele două zile?
Conform prognozei meteo ANM modificate, în cursul zilelor de sâmbătă, dar și de duminică, se anunță temperaturi cu mult sub normalul perioadei. Maximele la nivel național se vor încadra între 12 și 27 de grade.
ANM anunță ploi torențiale în nord, centru, dar și în estul țării. Cantitățile de apă vor fi unele însemnate, avertizează meteorologii. Totodată, sunt posibile căderi de grindină, dar și furtuni puternice.
Meteorologii precizează că pe timp de noapte se vor înregistra temperaturi de până la 16 și 6 grade. De asemenea, avem ceață atât sâmbătă dimineața, cât și duminică. Probabilitatea de ploi va fi de asemenea ridicată și în București în ambele zile.
„Vremea se va răci accentuat. În special în regiunile intracarpatice valorile termice se vor situa sub mediile multianuale specifice acestei date. Temperaturile maxime vor fi de la 12…13 grade în Maramureş, dealurile Crişanei şi nord-vestul Transilvaniei, pânã la 27 de grade în Dobrogea, iar cele minime se vor situa în general între 6 şi 16 grade.
Nebulozitatea va fi în general persistentã şi temporar va ploua în nordul, centrul şi nord-estul teritoriului, precum şi la munte, unde pe arii restrânse cantitãţile de apã vor fi însemnate. În celelalte regiuni cerul va fi temporar noros, iar ploile se vor semnala local. Ploile vor avea şi caracter de aversã, iar mai ales în est şi sud-est vor fi însoţite şi de descãrcãri electrice. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri locale, mai ales în sud, sud-est şi în zonele de munte. Mai ales noaptea, izolat se va forma ceață”, arată prognoza meteo ANM pentru weekend.
ANM anunță că pe lângă ploi sunt așteptate și ninsori. La munte vorbim inclusiv de viscol și există riscul ca unele drumuri să fie afectate, fie de zăpadă, fie de inundații. Vorbim în special de zona Carpaților.