News

METEO. Cât timp mai țin ploile și cum va fi vremea toată săptămâna viitoare. Prognoza ANM pentru perioada 6-13 mai

METEO. Cât timp mai țin ploile și cum va fi vremea toată săptămâna viitoare. Prognoza ANM pentru perioada 6-13 mai
Imagine de PublicDomainPictures de la Pixabay
05 mai / 11:00

METEO. Vremea nu a ținut cu turiștii, iar mulți au fost obilgați să-și petreacă mini vacanța de 1 Mai în camerele de hotel sau în locuri acoperite. A plouat mult și asta a cam stricat petrecerile, dar partea bună au fost temperaturile destul de ridicate. Pe litoral rafalele de vânt au sporit puțin senzația de frig, dar asta nu i-a împiedicat pe tineri să ia cu asalt cluburile.

Pe 7 mai, toată lumea revine la lucru, iar vremea se anunță a fi destul de caldă. Temperaturile vor urca până la 26 de grade, dar nu vor lipsi nici aversele, în special în zona montană. În restul țării, precipitațiile s-ar putea rări, dar nu este exclus să apară nori din senin și să se schimbe radical lucrurile.

Specialiștii ANM au emis deja prognoza pentru săptămâna 6-13 mai și anunță că vom avea parte de valori termice ridicate și doar în zonele de nord ale țării, temperaturile vor începe să scadă de miercuri.

Prognoza ANM pentru săptămâna 6 – 13 mai 2024

„Valorile termice vor fi în creştere la debutul săptămânii viitoare, astfel că vremea va deveni mai caldã decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales după-amiaza şi seara, când se vor semnala averse şi descărcări electrice în zonele montane, în vest, nord şi centru şi cu totul izolat în rest.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Dobrogea, precum şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 26 de grade Celsius, urmând ca de la mijlocul săptămânii viitoare temperaturile să mai scadă în nord, nord-vest și în nord-est”, au explicat specialiştii ANM.

Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zonele montane.

Anda Ion este jurnalistă din anul 2015. A terminat Facultatea de Jurnalism și a colaborat cu numeroase publicații editate în varianta print. Din acest an, a hotărât să facă performanță și în online. citește mai mult
Articole recomandate