News

Cum folosești bicarbonatul de sodiu pentru ca plantele să fie mult mai frumoase și mai sănătoase. Este un truc cu adevărat genial

Cum folosești bicarbonatul de sodiu pentru ca plantele să fie mult mai frumoase și mai sănătoase. Este un truc cu adevărat genial

Adaugă bicarbonat de sodiu în săpunul lichid. Te bucuri de un efect uimitor și cu siguranță vei mai încerca și a doua oară o astfel de metodă simplă.

Bicarbonatul de sodiu are numeroase beneficii interne, dar și externe. Acesta este folosit în primul rând în mâncăruri și de asemenea stă la baza multor trucuri de curățare.

Printre altele, bicarbonatul de sodiu mai ajută și la creșterea plantelor, dacă știi cum să îl folosești. Ce se întâmplă dacă combini bicarbonat de sodiu cu săpun lichid?

În primul rând, bicarbonatul mai este cunoscut și sub numele de ”detergent ecologic”. Acesta poate ține la distanță praful, dar și insectele dăunătoare.

Drept urmare, combinația de bicarbonat cu săpun lichid va avea rezultate spectaculoase în casa ta. Ce trebuie să faci cu el? Să mergi direct în curtea casei.

Ce beneficii are bicarbonatul de sodiu

Dacă ai flori, sau alte plante în grădină, amestecă bicarbonat de sodiu cu săpun lichid într-un litru de apă. Substanța obținută se pune într-un recipient cu pulverizator și se aplică pe plante, dar și pe tulpinile lor.

Aceasta are rolul de a le dezinfecta, fără a le afecta în niciun sens negativ. Astfel, plantele tale vor crește mult mai repede și vor fi în siguranță. Ai grijă însă să nu ratezi vreo parte din plantă când faci acest lucru.

Și pe frunze, bicarbonatul face minuni. Acesta scade aciditatea, iar drept rezultat, este prevenită apariția ciupercilor. Și aceeași substanță ține la distanță și insectele nedorite.

Nu trebuie decât să pulverizezi amestecul pe pământ și vei observa că melcii ori gândacii sau furnicile vor stea deoparte. În acest mod nu vei mai fi nevoit să apelezi la produse din comerț, poate chiar mai costisitoare.

De asemenea, poți utiliza acest truc ori de câte ori ai nevoie, fără a-ți face griji că plantele tale vor fi afectate în vreun fel.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate