News

Ceaiul care ajută cel mai mult tranzitul intenstinal și reduce durerile de stomac. Lidia Fecioru spune că este un remediu natural de excepție

Ceaiul care ajută cel mai mult tranzitul intenstinal și reduce durerile de stomac. Lidia Fecioru spune că este un remediu natural de excepție
06 feb. / 22:30

Ceaiurile, în special cele făcute din plante naturale au nenumărate beneficii pentru organismul nostru. Unele ne sunt de mare ajutor atunci când ne luptăm cu anumite afecțiuni, în timp ce altele ne pot relaxa.

Contează și momentul în care bem ceaiul? Lidia Fecioru spune că da, sau cel puțin acest lucru este valabil în cazul ceaiului de mărar, care poate fi considerat un adevărat leac minune.

Cum se prepară ceaiul de mărar? Se ia o linguriță de semințe de mărar și se pun într-un castron, iar mai apoi, se adaugă 500 de mililitri de apă clocotită peste ele și se lasă la infuzat, însă pentru 40 de minute și deloc mai puțin, astfel încât să aibă efectul mult așteptat.

Cum se bea ceaiul de mărar? Lidia Fecioru spune că acesta se poate consuma câte două trei căni odată la două luni. Regula de aur este însă să nu îl bem pe stomacul gol și nici după masă.

Totuși, în cazul în care simțim nevoia, îl putem consuma în timpul mesei, însă mare atenție, pentru că Lidia Fecioru recomandă doar două trei guri și nicidecum o cană întreagă.

Ce beneficii are ceaiul de mărar

Și totuși ce beneficii oferă acest tip de ceai și de ce îl recomandă Lidia Fecioru? Bionergoterapeutul spune că datorită ingredientelor pe care le conține, ceaiul de mărar normalizează tranzitul și de asemenea reduce și durerile de stomac.

Mai mult de atât, ceaiul de mărar mai poate să scadă și tensiunea arterială și funcționează și în cazul persoanelor care au probleme cu urinatul, fiind considerat un adevărat medicament natural.

„Ceaiul de mărar scade tensiunea arterială, normalizează tranzitul şi reduce durerile de stomac, dar şi pentru cei care au pierderi de urină.

Se ia o lingură de vârf de seminţe de mărar şi se pun într-un castron. Se pune peste 500 ml de apă clocotită şi se înveleşte apoi cu un prosop. Se lasă acolo 40 de minute. După, putem bea câteva două, trei căni, odată la 2 luni.

Nu se bea pe stomacul gol sau după masă. Putem lua câteva guri în timpul mesei. Este ceai farmacie.”, a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, la Antena 3.

Anda Ion este jurnalistă din anul 2015. A terminat Facultatea de Jurnalism și a colaborat cu numeroase publicații editate în varianta print. Din acest an, a hotărât să facă performanță și în online. citește mai mult
Articole recomandate