News

ING Bank România, mesaj important pentru toți clienții din România! Are legătură cu banii din conturi

ING Bank România mesaj important pentru toți clienții din România Are legătură cu banii din conturi

ING Bank România are un nou mesaj pentru clienții băncii sau pentru cei care vor să devină. Banca a dat detalii cu privire la veniturile obținute în S1 din 2023.

În primul semestru (S1) din 2023, ING Bank România, subsidiara locală a grupului bancar olandez cu același nume, a raportat un profit net de 750 milioane de lei. Această cifră reprezintă o creștere de 29% față de S1/2022. Veniturile băncii au înregistrat, de asemenea, o creștere, urcând cu 15%, ajungând la 1,63 miliarde de lei.

În plus, ING Bank România a precizat că și-a extins portofoliul brut de credite cu 3% de la an la an față de S1/2022, ajungând la un total de 37,7 miliarde de lei. În plus, costul provizioanelor a scăzut semnificativ, scăzând cu 67% de la an la an, până la 35 milioane de lei.

În același timp, banca a înregistrat o creștere de 5% a depozitelor atrase în comparație cu S1/2022, ajungând la un total de 54,3 miliarde de lei. Această tendință a fost reflectată și în activele totale ale băncii, care s-au situat la 63,1 miliarde de lei la 30 iunie 2023.

“În prima jumătate a anului, ne-am continuat parcursul pozitiv, ajungând la 1,73 milioane de clienţi activi – persoane fizice şi juridice – în timp ce am crescut mai departe portofoliul de credite şi depozite al băncii noastre. Indicatorii de adopţie digitală sunt în continuă creştere şi demonstrează zi de zi interesul clienţilor noştri pentru serviciile şi produsele digitale. De remarcat că rata creditelor neperformante a rămas la un nivel foarte scăzut, în jurul valorii de 3%, chiar şi în contextul inflaţiei şi al ratelor de dobândă mai ridicate, ceea ce atestă soliditatea portofoliului nostru de credite, precum şi maturitatea financiară a clienţilor noştri”, spune Mihaela Bîtu, CEO ING Bank România.

ING Bank România a avut mai multe roluri importante

La începutul anului, ING Group a fost unul dintre cei cinci aranjori pentru obligațiunile în valoare de 3,99 miliarde de dolari, garantate de Guvernul României prin Ministerul de Finanțe. Acest lucru a marcat intrarea inaugurală a României pe piața externă în 2023. Tranzacția s-a derulat în trei tranșe: o emisiune pe 5 ani de 1,24 miliarde de dolari, o emisiune pe 10 ani de 1,5 miliarde de dolari și o emisiune pe 30 de ani de 1,25 miliarde de dolari.

În prima jumătate a anului, ING Group a jucat un rol esențial în asistarea Digi Group, un important operator de telecomunicații din România și din Europa, în obținerea unei facilități sindicalizate de 250 de milioane de euro. Această finanțare a avut ca scop accelerarea eforturilor de extindere a companiei, atât pe plan intern, cât și internațional. ING a preluat conducerea în această tranzacție, fiind coordonator, mandatar principal și agent de facilitate, cu sprijinul substanțial al unui consorțiu de creditori puternici.

În plus, ING Bank România, în colaborare cu un sindicat de bănci, și-a unit forțele pentru a îmbunătăți facilitatea de credit acordată Grupului Carmistin, un contribuabil important în sectorul agro-alimentar. Această majorare s-a ridicat la 220 de milioane de euro și a fost menită să sprijine extinderea capacităților lor de prelucrare a cărnii.

În plus, ING Bank România a extins o inițiativă substanțială de finanțare verde de 426 milioane de lei către RetuRO, facilitând implementarea sistemului de garantare-retur în România. Această tranzacție reprezintă cel mai important efort de finanțare verde întreprins de ING Bank România și se numără printre cele mai importante tranzacții de acest tip la nivel național, potrivit oficialilor băncii.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate