News

Folosești contul de WhatsApp de pe telefonul tău? Toate conversațiile tale pot fi văzute de absolut toți cei din contactele tale. Atenție mare la acest detaliu

Folosești contul de WhatsApp de pe telefonul tău Toate conversațiile tale pot fi văzute de absolut toți cei din contactele tale. Atenție mare la acest detaliu
Sursă: unsplash.com

Dacă ai cont de WhatsApp ar fi bine să ții cont de ultimul anunț făcut de companie. S-ar părea că documentele și conversațiile tale nu sunt tocmai în siguranță.

Aplicația WhatsApp a devenit din ce în ce mai utilizată. Sunt persoane care o folosesc la locul de muncă, pentru grupuri și pentru o conversație mai ușoară.

De asemenea, WhatsApp este folosit și între prieteni, între rude și nu numai. Chiar și așa, nimeni nu își dorește ca o conversație privată să fie publică.

Totodată și imaginile pe care le transmitem sau le primim trebuie să fie în siguranță. Tocmai din acest motiv pentru ca nimeni să nu aibă acces la ele, WhatsApp a conceput mai multe instrumente și funcții care le vor proteja.

Conform anunțului de companie, este vorba despre funcția de criptare de la capăt la capăt. Astfel, doar cele două persoane care discută pot să vadă mesajele și apelurile.

De asemenea, WhatsApp a mai introdus și posibilitatea de verificare în doi pași, cu face ID sau touch id. Iar o altă funcție interesantă este cea de trimitere a unor mesaje care dispar.

Anunțul WhatsApp pentru utilizatorii săi

Astfel, oricine poate să trimită un mesaj și să stabilească în cât timp poate să dispară acesta. În acest mod, orice conversație va fi în siguranță.

„Am creat mai multe funcții pentru a asigura confidențialitatea contului dvs.

  • Criptare de la capăt la capăt: mesajele de pe WhatsApp sunt criptate de la capăt la capăt în mod implicit. Aceasta înseamnă că doar tu și persoana cu care vorbești poți citi sau asculta mesaje și apeluri, nici măcar WhatsApp.
  • Activați verificarea în doi pași: configurați un cod secret, astfel încât nimeni să nu vă poată fura contul. Dacă cineva încearcă să vă acceseze contul, va trebui să introducă codul PIN, precum și un cod din 6 cifre trimis la numărul dvs. de telefon.
  • Activați Touch ID sau Face ID: activați această funcție, astfel încât numai dvs. să vă puteți debloca contul WhatsApp.
    Trimiteți mesaje care dispar: puteți decide cât timp rămân mesajele vizibile după ce le-ați trimis – 24 de ore, 7 zile sau 90 de zile.
  • Utilizați vizualizarea o dată pentru conținutul partajat: pentru confidențialitate sporită, puteți trimite fotografii și videoclipuri care dispar din chat după ce au fost deschise o dată”, este anunțul făcut de cei de la WhatsApp.

Totodată, compania a lansat și un avertisment către utilizatori. Sursa citată le recomandă tuturor să fie atenți la mesajele etichetate „Redirecționate de mai multe ori”.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate