News

Filmul românesc de pe Netflix care a ajuns în trending în peste 20 de țări, deși este foarte prost. La noi se bucură de succes maxim

Filmul românesc de pe Netflix care a ajuns în trending în peste 20 de țări deși este foarte prost. La noi se bucură de succes maxim

Dacă îți plac filmele românești contemporane, unele dintre ele sunt deja prezente pe Netflix. Experiența nu e chiar una ca la cinematograf, dar măcar poți sta comod pe propria canapea și să pui pauză ori de câte ori vrei.

Un astfel de film este și Miami Bici 2. Filmul a cucerit cinematografele din România în 2023 cu cele mai mari încasări.

Fanii au ocazia să se bucure de aventurile pline de acțiune și umor ale protagoniștilor Ilie Piciu, interpretat de Codin Maticiuc, și Ion Bilă, jucat de Matei Dima, alături de celebrul actor de la Hollywood, Danny Trejo, în rolul lui Mr. Susan.

În Miami Bici 2, Bilă și Piciu pleacă într-o călătorie din Miami către Los Angeles, pornind în căutarea visului american adaptat la realitățile românești, unde „dolarii mulți” sunt obținuți cu „muncă puțină”. Pe parcursul călătoriei lor, cei doi se trezesc implicați în diverse infracțiuni alături de un grup de „băieți răi”, din care încearcă să scape ulterior.

Filmul, regizat de Jesús del Cerro și scris de Alex Coteț, este produs de Vidra Productions, WatchMe Productions și Studio Indie Productions. Alături de Dima, Maticiuc și Trejo, în distribuție se află și actorii Charlotte McKenney, George Piștereanu și Johanna Liauw. Miami Bici 2 a fost realizat cu un buget impresionant de 2.2 milioane de euro, fiind considerat cel mai scump film independent românesc produs vreodată.

Filmul este deja pe Netflix România

Primul film din serie, Miami Bici 1, a fost un succes în ciuda faptului că a fost difuzat în cinematografe doar trei săptămâni din cauza pandemiei. Ambele filme sunt regizate tot de Jesus del Cerro, avându-i pe Matei Dima și Codin Maticiuc în rolurile principale.

„Miami Bici 1 și 2 sunt proiectele mele de suflet, așadar este o bucurie imensă ca una dintre piesele de pe coloana sonoră a părții a doua să fie interpretată de Delia, care îmi este prietenă de foarte mult timp”, a mărturisit Codin Maticiuc.

Se pare că românii și-au dorit ca acest film să ajungă pe platforma de streaming. Miami Bici 2 a ajuns pe primul loc într-un clasament de 10 cele mai apreciate filme de pe Netflix în România în data de 22 martie.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate