News

Filmul de pe Netflix pe care nu te mai saturi să-l vezi. O cunoscută actriță joacă rolul principal. A câștigat și Oscarul pentru interpretare

Filmul de pe Netflix pe care nu te mai saturi să-l vezi. O cunoscută actriță joacă rolul principal. A câștigat și Oscarul pentru interpretare

Se pare că filmele vechi sunt în continuare mult mai bune decât cele noi, iar acest lucru se poate vedea foarte clar din clasamentele pe care Netflix le are pe platformă și pe care le actualizează aproape zilnic.

De această dată, un film din 2008 a atras atenția publicului român. Este vorba despre „The Reader”, o dramă romantică, regizată de Stephen Daldry, cu un scenariu scris de David Hare, bazat pe romanul german omonim al lui Bernhard Schlink. Pelicula îi are în distribuție pe Kate Winslet, Ralph Fiennes, David Kross, Bruno Ganz și Karoline Herfurth.

Povestea îl urmărește pe Michael Berg, un avocat german, care în 1958, la vârsta de 15 ani, trăiește o relație romantică cu o femeie mai în vârstă, Hanna Schmitz. Însă, destinul îi aduce împreună din nou într-un proces pentru crime de război, unde Hanna este acuzată pentru acțiunile sale ca gardian într-un lagăr de concentrare nazist. În fața instanței, Michael descoperă un secret cutremurător al Hannei, un secret care ar putea să o elibereze de acuzații. Cu toate acestea, descoperirea acestui secret complică și mai mult relația lor deja tensionată.

Criticii au fost divizați în privința filmului, unii apreciind interpretările intense ale actorilor principali, în special a lui Kate Winslet și a lui David Kross. Winslet a câștigat mai multe premii prestigioase pentru rolul său, inclusiv Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță.

Cu toate acestea, unii istorici au criticat filmul pentru interpretarea simpatetică a personajului Hannei, acuzând realizatorii de revizionism al Holocaustului.

Filmul de pe Netflix a ajuns pe locuri fruntașe în România

„The Reader” a fost ultimul film produs de Anthony Minghella și Sydney Pollack, ambii decedați înainte de lansarea filmului. Producția a început în Germania în 2007, iar premiera a avut loc în decembrie 2008.

Cu toate recenziile mixte, filmul a fost recunoscut pentru abordarea sa profundă a unor teme sensibile și pentru interpretările sale remarcabile. Pe lângă premiile obținute, „The Reader” a fost nominalizat și la Premiul Oscar pentru cel mai bun film.

Se pare că românii nu țin cont de părerile criticilor, motiv pentru care acest film din 2008 a ajuns pe locul 2 într-un clasament de cele mai apreciate 10 filme în România în data de 27 martie, depășind filme lansate chiar anul acesta.

Filmul poate fi găsit pe Netflix România sub denumirea „Cititorul”.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate