News

Cum se face recalcularea pensiilor legat de veniturile din trecut? NU mai trebuie aduse documente după acest an. Anunțul făcut chiar acum de ministrul Muncii

Cum se face recalcularea pensiilor legat de veniturile din trecut NU mai trebuie aduse documente după acest an. Anunțul făcut chiar acum de ministrul Muncii
FOTO: keralakaumudi.com/

Pensionarii din toată țara vor avea pensiile recalculate de la data de 1 septembrie 2024. În urma recalculării, unele venituri vor crește, altele nu, însă autoritățile au promis că niciun pensionar nu va primi mai puțini bani decât acum.

Ministrul Muncii a anunțat că pensionarii nu trebuie să facă drumuri până la serviciile private de arhivare sau la casele de pensii pentru depunerea noilor documente.

Simon-Bucura Oprescu a spus, în cadrul unei vizite de lucru în judeţul Sibiu, că nu este nevoie ca pentru recalcularea pensiilor să fie depus vreun document cu veniturile realizate după 2001.

„Pentru recalcularea pensiilor nu trebuie să duceţi niciun document cu venituri realizate după 2001″, arată Ministerul Muncii.

Legea corectează inechitățile din sistem

Ministrul Muncii a mai spus că noua lege a pensiilor corectează inechitățile din sistem.

Pe lângă faptul că pensia va crește de la an la an, din data de 1 ianuarie, pensionarii care au contribuții identice pentru o perioadă de muncă identică nu vor mai avea pensii diferite.

„Această lege a fost gândită pentru a corecta inechităţile care există în prezent. În primul rând garantăm prin lege că 1 ianuarie este data la care, an de an, se majorează pensiile. Nu vor mai fi pensii diferite în funcţie de legile care au existat de-a lungul timpului. Regula de bază a pensiilor este că pentru muncă şi contribuţii egale pensiile vor fi egale”, a declarat Simona Bucura-Oprescu.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate