News

Cât de mulți bani au în conturi de fapt frații Dedeman, de fapt! Este surpriză mare! Ce loc ocupă în topul bogaților Dragoș și Adrian Pavăl

Cât de mulți bani au în conturi de fapt frații Dedeman de fapt Este surpriză mare Ce loc ocupă în topul bogaților Dragoș și Adrian Pavăl

Topul celor mai bogați români, așa cum este publicat de Forbes, aduce în prim-plan nume sonore și impresionante cifre de avere. La vârful acestui clasament se află Daniel Dines, urmat de o serie de alte figuri proeminente din lumea afacerilor, printre care și frații Dedeman.

Daniel Dines, în vârstă de 52 de ani, este cel mai bogat român conform Forbes, fiind cofondatorul și CEO-ul companiei de tehnologie UiPath. Averea sa este estimată la 2,7 miliarde de dolari, situându-se pe locul 1.238 în clasamentul global al miliardarilor. Absolvent al Universității București, Dines locuiește în prezent în New York și a intrat în atenția publicului în 2020. Averea sa a înregistrat o creștere semnificativă în 2024, adăugându-i-se 1,1 miliarde de dolari în comparație cu anul precedent, cel mai înalt nivel fiind atins în 2021, anul listării la bursa din New York, când a fost evaluată la 6 miliarde de dolari.

Pe locul doi în topul românilor bogați se află Ion Țiriac, în vârstă de 84 de ani, cu o avere de 2,1 miliarde de dolari. Fost mare jucător de tenis, Țiriac și-a construit imperiul financiar în domeniul bancar, al asigurărilor, al imobiliarelor și al industriei auto. A intrat în clasamentul Forbes pentru prima dată în 2019, iar averea sa a atins cel mai înalt nivel până acum, cu o ușoară creștere față de anul precedent, fiind evaluată la două miliarde de dolari.

Frații Dedeman continuă să se afle în topul Forbes

Pe lista celor mai bogați români se regăsesc și frații Dragoș și Adrian Pavăl, cofondatorii lanțului de magazine Dedeman. Dragoș Pavăl, în vârstă de 57 de ani, are o avere estimată la două miliarde de dolari, în timp ce fratele său, Adrian Pavăl, în vârstă de 55 de ani, are o avere estimată la 1,4 miliarde de dolari.

Locurile cinci și șase sunt ocupate de Ion Stoica și Matei Zaharia. Ion Stoica, în vârstă de 59 de ani, este cofondator și președinte executiv al startup-ului de software Databricks, cu o avere de 1,2 miliarde de dolari. Afaceristul Matei Zaharia, în vârstă de 38 de ani, este cofondator și director de tehnologie al aceleiași companii, cu o avere estimată la 1,2 miliarde de dolari.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate