News

Cartierul din București unde un apartament costă mai puțin cu 10.000 de euro. Zona e fabuloasă și are și un parc

Cartierul din București unde un apartament costă mai puțin cu 10.000 de euro. Zona e fabuloasă și are și un parc
Sursa: pixabay

Vrei să te muți într-un cartier din București cu bani puțini și să beneficiezi de un parc, mall, dar și alte facilități? Poți face asta, cu 10.000 de euro mai puțin.

În contextul dinamic al pieței imobiliare din București, cu fluctuații semnificative de prețuri, proprietarii de apartamente se adaptează la tendințele actuale pentru a-și vinde proprietățile.

Unul dintre cartierele care a atras atenția în ultimul timp este Rahova-Sebastian, unde prețurile pentru apartamentele cu două camere au înregistrat o scădere notabilă în ianuarie 2024, conform datelor furnizate de portalul Anunțul.ro.

Iar în această zonă există și Parcul Sebastian, dar și un mall. De asemenea, cine locuiește aici se bucură de școli, licee, dar și de alte avantaje.

În luna ianuarie 2024, prețul mediu cerut pentru un apartament cu două camere în Rahova-Sebastian a fost de 58.200 de euro, în comparație cu 64.700 de euro, cât era media în aceeași perioadă a anului trecut. Această scădere de 10% poate reprezenta o oportunitate pentru potențialii cumpărători și reflectă ajustările dinamicelor pieței.

De asemenea, privind la întregul an 2023, datele arată că nicio zonă din București nu înregistra prețuri medii sub pragul de 60.000 de euro pentru apartamentele cu două camere.

Însă, există câteva cartiere care se evidențiază prin prețuri accesibile, sub 70.000 de euro. Berceni-Giurgiului, Drumul Taberei-Ghencea, Grivița-Gara de Nord și Pantelimon sunt printre acestea, oferind opțiuni variate pentru cei interesați de achiziția unei locuințe.

Cartierele din București cu prețuri medii la apartamente

La polul opus, Unirii se află în topul cartierelor cu cele mai ridicate prețuri medii, unde proprietarii solicită în medie 118.000 de euro pentru un apartament cu două camere. Acest contrast evidențiază diversitatea pieței imobiliare din București și variabilitatea prețurilor în funcție de locație.

În ceea ce privește evoluția prețurilor în ultimul an, zona Ștefan cel Mare – Tei a înregistrat cea mai semnificativă scădere, cu 12%. Proprietarii cereau în medie 72.600 de euro în ianuarie 2024, comparativ cu 83.000 de euro în aceeași lună a anului precedent. O altă zonă care a raportat o ușoară scădere, de doar minus 1%, este Tineretului-Timpuri Noi.

Pe de altă parte, există și zone care au înregistrat creșteri semnificative. În Moșilor, prețurile au crescut cu 16%, iar în Pantelimon și Iancului-Mihai Bravu, cu 11%.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate