News

Ai contract cu PPC, fostul ENEL, E.ON sau ENGIE? Se modifică facturile de la 1 februarie. Anunț de la Guvern

Ai contract cu PPC fostul ENEL E.ON sau ENGIE Se modifică facturile de la 1 februarie. Anunț de la Guvern

Ai contract cu PPC, fostul ENEL E.ON ori ENGIE? Iată că Guvernul are în plan câteva modificări când vine vorba de facturi. Ce se întâmplă de la 1 februarie?

Vești de ultimă oră pentru români. Sebastian Burduja propune o prelungire a schemei de compensare-plafonare pentru o perioadă de trei sau şase luni.

Având în vedere temerile românilor că facturile vor crește, acesta spune că e nevoie de o astfel de măsură. Nu este clar când va fi implementată, cert este că până la primăvară lucrurile s-ar putea rezolva.

Dacă propunerea lui Sebastian Burduja va intra în vigoare intră-devăr, atunci, indiferent de operatorul ales, PPC, E.ON, ori ENGIE, clienții ar putea scăpa de stresul unor facturi mari.

„Considerăm că avem argumente pentru ca la proiectul de buget să fim cel puţin în situaţia proiectului de buget şi bugetul adoptat pentru anul trecut. Dacă vă amintiţi, Ministerul Energiei a primit un miliard de lei şi Ministerul Muncii cam tot atât, ceea ce ar da un spaţiu de respiro furnizorilor.

De ce este important? Pentru că unul dintre scenariile de lucru este păstrarea schemei de compensare-plafonare, aşa cum este astăzi, pentru trei luni, şase luni, având în vedere că situaţia în regiune este complicată, având în vedere creşterile de preţ la gaz mai ales, pe piaţa internaţională, având în vedere că vrem să-i protejăm pe clienţii finali. Deci o perioadă tranzitorie, trei luni, şase luni de zile şi vom decide acest lucru. Scenariul despre care vorbesc este acelaşi, forma în vigoare care este valabilă până la 1 aprilie, deci o continuare pentru un număr de luni”, a declarat Sebastian Burduja.

Ce trebuie să știe clienții ENGIE, E.ON, ori PPC

Ministrul a mai prezentat şi alte scenarii de lucru în legătură cu această schemă de compensare-plafonare. Ce s-ar putea întâmpla mai departe?

Se pare că până în luna februarie vor avea loc mai multe întâlniri în cadrul cărora vor fi alese opțiunile benefice pentru români, în special pentru consumatorii vulnerabili.

“Până la finalul lunii ianuarie noi ne vom reuni din nou în cadrul Comitetului Interministerial şi vom alege cea mai bună opţiune, păstrăm schema actuală exact aşa cum e, ţintim mai bine sprijinul pentru consumatorii vulnerabili şi subvenţionăm pe baza datelor socio-economice din fiecare gospodărie şi nu pe baza nivelului de consum cum s-a mers până acum, sau optimizăm într-un alt fel schema de compensare-plafonare actuală, dacă înseamnă să renunţăm la unul dintre praguri sau să-l ajustăm pe altul, vom vedea. Dar acestea sunt scenariile de lucru şi mă simt dator să vă ţin la curent. În orice caz, până la 1 februarie trebuie să avem o decizie luată”, a afirmat ministrul Energiei.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate