ING Bank este una dintre cele mai cunoscute bănci din România, Mulți oameni aleg să primească salariul prin această bancă sau să-și facă credite.
ING Bank oferă destul de des detalii cu privire la produsele bancare pe care le are, dar dă și sfaturi.
Recent, banca a venit cu recomandări și sfaturi pentru cei care doresc să își facă un credit bancar.
Instituția bancară anunță că oamenii apelează la un credit, în general, atunci când nu dispun de fondurile necesare sau atunci când nu vor să-și blocheze banii.
Chiar dacă un credit nu este ceva de speriat, ING Bank spune că trebuie să fii responsabil atunci când accesezi unul.
Pentru a accesa cel mai potrivit credit, ING Bank a făcut o listă scrută de recomandări.
În primul rând, este importat să știi pentru ce vrei acel credit – care este scopul tău și care sunt nevoile tale.
Apoi, trebuie să te informezi cu privire la diversele tipuri de credite.
“Există multe tipuri de credite diferite, fiecare cu propriile sale avantaje și dezavantaje. Compară ofertele de credit înainte de a lua o decizie. Cum nu cumperi primul lucru pe care îl vezi pe raft în magazin, așa nu iei nici prima ofertă de credit care îți pică în brațe“, arată banca.
Instituția bancară mai spune că rata dobânzii necesită o atenție suplimentară. De asemenea, atunci când iei un credit, fii atent și la perioada de rambursare.
“Nimeni nu vrea să dea înapoi mai mult decât a luat, dar asta nu e posibil. Totuși poți să fii atent cât de mult dai înapoi și aici intervine în primul rând rata dobânzii. Mai mult, întrebarea zilei, dobândă fixă sau variabilă? Ambele au avantaje și dezavantaje, iar opțiunea cea mai bună ține strict de situația ta particulară. Nu căuta o formulă magică.
Nu ne plac creditele lungi, e o grijă în plus, însă perioada de rambursare nu o alegem printr-o aruncătură cu banul, ci în funcție de ce avantaje sau dezavantaje prezintă. De regulă, vei vrea să rambursezi cât mai rapid, însă un credit avantajos poate merită lăsat mai mult timp“, arată banca.
Banca mai spune că trebuie să fii atent și la ce alte costuri mai ai.
“Pe lângă dobândă, există și alte costuri asociate, cum ar fi comisioanele de administrare, de rambursare anticipată, asigurări. E important să fii conștient de acest lucru atunci când te gândești să iei un credit“, arată banca.