CEC Bank a transmis un mesaj important tuturor clienților. Instituția bancară a venit cu vești în ceea ce privește banii.
Potrivit raportului financiar publicat pe BVB, CEC Bank a încheiat primele șase luni ale anului cu un profit net neauditat aproximativ de 369,4 milioane de lei, în creștere semnificativă față de cele 110,8 milioane de lei înregistrate în primul semestru din 2022.
În plus, activele băncii au ajuns la 69 de miliarde de lei, marcând o creștere notabilă de 29,4%, scrie zf.ro.
„Am continuat să finanţăm economia cu credite noi în valoare de circa 5 miliarde lei acordate în primul semestru şi să ne consolidăm poziţia pe piaţă prin creşterea activelor la o valoare nemaiatinsă până acum de CEC Bank – peste 69 miliarde de lei. Banca a continuat programul de transformare şi modernizare şi a investit în digitalizarea produselor şi serviciilor oferite clienţilor.
În acelaşi timp, am jucat un rol activ în creşterea gradului de incluziune financiară din România, oferind consiliere şi acces la servicii bancare prin intermediul reţelei teritoriale CEC Bank, cu peste 1.000 de unităţi bancare (cea mai extinsă din România).
Am continuat să investim în echipamente moderne iar numărul de ATM/MFM de ultimă generaţie a crescut cu aproximativ 48%, ajungând la aproape 1.300. Vom continua planurile de creştere şi de atragere de resurse şi capital pentru a finanţa economia românească şi vom încuraja clienţii să facă economii.
Într-un context de piaţă din care nu sunt deloc excluse incertitudinile macroeconomice şi geopolitice, o provocare pentru CEC Bank este aceea de a se menţine şi în acest an ca o bancă atractivă pentru toţi românii, dar şi o bancă profitabilă şi orientată spre rezultate”, a declarat Bogdan Neacşu, Preşedinte CEC Bank.
Veniturile nete din dobânzi și comisioane au înregistrat o creștere de 10,7%, ajungând la 912,7 milioane RON, determinată de faptul că ratele subvenționate la depozite au crescut mai rapid decât cele la credite.
Valoarea brută a creditelor restante acordate clienților s-a ridicat la 32,25 miliarde de lei, reflectând o creștere de 10% față de aceeași perioadă a anului 2022.
Depozitele colectate de la clienții nebancari au crescut cu aproximativ 27% față de încheierea primului semestru al anului trecut, ajungând la un total de 59,8 miliarde lei.
În conformitate cu obiectivul său strategic de a intra în sectorul asigurărilor generale, CEC Bank a achiziționat cu succes o participație de 99,993% din capitalul social al Fondului de Garantare a Creditului Rural (FGCR), într-o tranzacție care s-a încheiat în luna iulie.