News

Adio Ana Bogdan! După vestea tristă despre Simona Halep, a mai venit încă un anunț crunt. Este dezastru pentru tenisul românesc

Adio Ana Bogdan După vestea tristă despre Simona Halep a mai venit încă un anunț crunt. Este dezastru pentru tenisul românesc

Începutul de an vine cu mult ghinion pentru tenisul românesc. Deși Simona Halep se antrenează fără oprire în Dubai, aceasta nu are dreptul să participe în nicio competiție WTA, deși se simte în mare formă. La celălalt capăt se află colegele ei din circuit, care nu par să se regăsească în anul 2024.

Ana Bogdan a debutat în acest sezon cu o înfrângere la Brisbane, iar apoi era la un pas să nu intre pe tabloul principal de la Adelaide. Din fericire pentru ea, o jucătoare s-a retras și astfel a reușit să ajungă în turul 1 ca lucky looser. Primul meci a fost dătător de speranță pentru că s-a impus în fața jucătoarei numărul 1 din Marea Britanie, Katie Boulter.

În optimi, însă nu a mai jucat la fel de bine, iar nemțoaica Laura Siegemund s-a impus fără drept de apel. Ana Bogdan se află pe locul 66, fiind în cădere liberă față de anul trecut.

Dezamăgiri pe bandă rulantă de la tenismenele din România

Sorana Cîrstea, racheta numărul 1 a României, este însă cea mai mare dezamăgire. Ea a pierdut aproape toate meciurile de după US Open și nici în 2024 nu a trecut de vreo jucătoare. Aceasta se pregătește de Australian Open acum, dar sunt șanse minime pentru un rezultat bun.

Jaqueline Cristian a avut și ea un debut slab, cu înfrângeri pe linie, iar Gabriela Ruse s-a și accidentat după un prim turneu nu foarte reușit. Ea a fost învinsă în turul 1 de prietena ei, Emma Răducanu, care a revenit după o pauză de aproape un an.

Irina Begu este și ea accidentată și nu a mai evoluat de mai bine de cinci luni, ajungând acum în afara top 100 WTA. Aceasta nu a făcut deplasarea în Australia deloc, nefiind recuperată după problemele de la cot.

Deși există câteva tinere tenismene care promit, deocamdată acestea nu au confirmat în turneele ceva mai puternice și sunt clasate în afara top 200. Anca Todoni și Mara Gae sunt numele în care românii își pun mari speranțe de viitor.

Tags:
Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate