News

57 de condamnați doar în aprilie și mai în dosarele DNA, sub noua conducere. Marius Voineag este procuror șef în locul lui Crin Bologa

57 de condamnați doar în aprilie și mai în dosarele DNA sub noua conducere. Marius Voineag este procuror șef în locul lui Crin Bologa
În lunile aprilie și mai 2023, în dosarele de corupție instrumentate de D.N.A. au fost condamnați 57 inculpați prin 39 hotărâri judecătorești definitive, pentru infracțiuni de luare și dare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu, fraudarea fondurilor europene etc. 
Pedepsele dispuse de judecători față de cei 57 inculpați variază între 7 ani și 4 luni închisoare și un an cu amânarea aplicării pedepsei.
Printre cei condamnați definitiv se află: un ministru, un secretar de stat, un procuror, un notar public, un ofițer de poliție, trei primari de oraș, un director din cadrul Autorității Naționale pentru Cetățenie, un director din cadrul Administrației Bazinale de Apă Mureș, un manager al unui spital din București, și alți nouă funcționari publici din cadrul mai multor instituții publice.
Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro , secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.
Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, fără motivarea acestora, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.
În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.
De la finalul lunii martie, DNA are o nouă conducere. Marius Ionuț Voineag este noul procuror șef, iar Crin Bologa a decis să iasă la pensie după ce nu a mai fost susținut pentru această funcție.
Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate