Investigații

Cazul lui Vlad Pascu se repetă! Un alt drogat ucide om și dă vina pe victime. Fiul acestuia acuză justiția că vrea să îngroape totul

Cazul lui Vlad Pascu se repetă Un alt drogat ucide om și dă vina pe victime. Fiul acestuia acuză justiția că vrea să îngroape totul
Photo by Roberto Nickson on Unsplash

Un bărbat a protestat joi seara în fața Ambasadei Italiei în România, cerând să se facă dreptate în cazul tatăului său, decedat în urma unui accident de mașină. Acesta a promis că nu va pleca până când nu va primi un răspuns de la autorități.

În urmă cu opt ani, tatăl lui Georgel Mocanu lucra în localitatea Latina și se întorcea de la muncă, împreună cu mai mulți colegi. Era în jurul orei 17.00 și după doar zece minute de condus s-a trezit acroșat de un alt autovehicul. Din păcate, acesta nu a supraviețuit.

La volanul celeilalte mașini se afla un bărbat italian, care a fost depistat pozitiv la trei droguri foarte puternice, printre care heroină și cocaină. Georgel Mocanu susține că expertiza tehnică realizată de autoritățile italiene a fost falsificată și l-au scos vinovat pe mort, adică pe tatăl său.

Tânărul a contractat și el alți experți, atât din Italia, cât și din România care demonstrează clar că vinovat de producerea accidentului a fost italianul aflat sub influența substanțelor interzise. Cazul seamănă pe alocuri cu cel al lui Vlad Pascu, care la fel a încercat să dea vina pe victime, dar cazul fiind mediatizat, nu a reușit acest lucru.

Georgel Mocanu continuă să ceară dreptate pentru tatăl său

Au fost opt ani de luptă continuă cu justiția italiană, care a acceptat să redeschidă cazul, dar rezultatul este același. Georgel Mocanu a fost și la Ministerul Afacerilor Externe din România, dar nici de acolo nu a obținut niciun ajutor.

De ce s-ar încerca îngroparea acestui caz? Tânărul crede că sau conducătorul italian prins drogat este protejat de mafie sau companiile de asigurări ar fi intervenit în cauză pentru a nu plăti daunele cuvenite.

În mod normal, toți cei trei urmași ai bărbatului mort în accident de mașină ar fi trebuit să primească minim câte 385.000 de euro de persoană, conform legii. Asta dacă nu s-ar fi ajuns la concluzia că vinovat este mortul.

Deși a trecut mult timp, Georgel Mocanu nu vrea să renunțe la luptă și continuă să încerce să facă dreptate. Acesta spune că dacă vom lăsa lucrurile mereu așa, societatea se va degrada și mai mult și unde vom ajunge oare.

Redacția News18.ro a cerut un punct de vedere și de la Ambasada Italiei în România, dar momentan nu am primit răspun.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate