Economie

Se oferă un salariu de 7000 de lei pe lună pentru acest job! Nu ai nevoie de studii superioare, dar puțini știu că pot lucra aici

Se  oferă un salariu de 7000 de lei pe lună pentru acest job Nu ai nevoie de studii superioare dar puțini știu că pot lucra aici

Românii se plâng des de sărăcie și unii așteaptă ajutoarele de stat fără ca măcar să se gândească să-și caute vreun job. Iar dacă o fac, consideră că sunt plătiți prea puțin pentru munca depusă. Așa că preferă să stea degeaba.

Astfel s-a ajuns la o adevărată criză de forță de muncă în destul de multe domenii, iar oamenii de afaceri aduc muncitori din străinătate pentru a-și putea menține business-urile.

Un angajator a postat pe facebook un anunț prin care a transmis că oferă 7.000 lei net pe lună salariu pentru un job în construcții

„Am decis să îmi extind echipa și angajez meseriași care zidari, faianțari și zugravi. Salariul net este 7.000 de lei la început, dar cei care arată că vor să muncească și știu să o facă pot să fie convinși că vor câștiga mai mult după câteva luni, când salariul le va crește progresiv”, a fost mesajul antreprenorului.

El a mai menționat că asigură toate formele legale de angajare și că atunci când se vor face deplasări în țară, salariații vor primi bani pentru transport și cazare, plus diurnă. Anunțul nu a fost primit chiar bine de toată lumea.

De ce nu-și poate face oricine firmă

Mulți au considerat salariul prea mic, argumentând că o firmă câștigă mult mai mult. Însă puțini realizează că pentru a avea succes trebuie să cunoască destul de bine mediul birocratic și să aibă suficient de multe relații pentru a avea și clienți.

Autorul mesajului inițial a revenit cu explicații pentru cârcotași.

„Sigur că meseriașii își pot face firmă, dar multora nu o să le convină să se ocupe de detaliile birocratice și să caute de lucru. Am avut un angajat care după un an și ceva s-a lăsat de muncă că își deschide firmă. După câteva luni m-a rugat să-l reprimesc.

Mi-a spus că și-a deschis o firmă cu fratele său, dar că i-a apucat disperarea când au văzut câtă birocrație e. Au cheltuit mai mult decât au câștigat și nu au reușit. Așa fac mulți, apoi se dau cu capul de pereți când află ce au ratat din cauza birocrației, că stau să dea cu subsemnatul pe la Finanțe în loc să facă efectiv bani. Așa e dacă nu se pricep bine și la partea asta, se chinuie cu birocrația în timp ce alte firme câștigă bani grei”, a completat el.

Andi Moise este jurnalist cu o experiență de peste 10 ani în presă. Acesta a lucrat la ShowBlitz.ro, unde a publicat articole în special pe zona de TECH. Ulterior s-a specializat și pe alte domenii. citește mai mult
Articole recomandate