Economie

Se dau până la 45.000 de euro de la stat celor care vor să-și construiască o casă nouă! Trebuie să îndeplinească doar două condiții simple. Oricine poate aplica apoi

Se dau până la 45.000 de euro de la stat celor care vor să-și construiască o casă nouă Trebuie să îndeplinească doar două condiții simple. Oricine poate aplica apoi
Image by mastersenaiper from Pixabay

Vești bune pentru sute de mii de români. Aceștia ar putea beneficia de un ajutor nesperat de la stat, dacă vor să-și construiască o casă nouă. Este vorba despre 45.000 de euro pentru cei din mediul urban și 30.000 de euro pentru cei din mediul rural. Acesta sunt sumele maxime propuse de programul de guvernare al PNL.

În prezent acest suport se află doar la nivel de propunere făcută de liberali, însă aceștia vor să transforme totul în lege. PSD nu a agreat încă ideea, însă este posibil ca în an electoral lucrurile să se schimbe.

Așdar programul de guvernare al PNL prevede ca familiile cu copii mai mici de 15 ani să poată beneficia de grant-uri de la stat pentru ridicarea unei locuințe noi.

„Grant de 30% din valoarea construcției/ achiziției unei locuințe noi (începută în 2022) familiilor cu copii mai mici de 15 ani și care nu dețin în prezent o locuință (nu poate depăși suma de 45.000 euro în mediul urban, respectiv 30.000 euro în mediul rural)”, se arată în document.

Ce mai vor liberalii să acorde familiilor, conform programului de guvernare

„Toate prognozele arată că va fi un an mai bun în ce priveste investiţiile. Pentru PNL, cota unică este o linie roşie peste care nu se va trece”, a transmis deputatul PNL Adrian Cozma la Antena 3 CNN.

Programul de guvernare întocmit de liberali prezintă printre altele mai multe facilități pentru familii. Deși sună bine, pare destul de greu de pus în practic și are mai degrabă iz electoral.

PNL vrea să acorde românilor, din bugetul statului, vouchere pentru educație, sport, sănătate, cultură, bani pentru bunicii, respectiv frații majori șomeri care cresc un copil (în timp ce părintele se întoarce la muncă), reducerea progresivă a cuantumului contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate (CASS) datorate, în funcție de numărul de copii aflați în întreținere, până la o scutire totală pentru cei care au în întreținere cel puțin 3 copii, reduceri/scutiri de taxe și impozite (în funcţie de numărul de copii).

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate