Economie

Se dau 600 de lei pe lună, bani de la stat pentru orice român care îndeplinește această condiție minimă! Din octombrie se aplică noua lege

Se dau 600 de lei pe lună bani de la stat pentru orice român care îndeplinește această condiție minimă Din octombrie se aplică noua lege
17 sept. / 13:00

La Ministerul Muncii sunt foarte multe proiecte aflate în dezbatere, care prevăd diverse ajutoare sociale pentru români. Printre acestea se află și o propunere de mărire a indemnizației a părinților care au copii. Mai exact pentru cei care-i duc pe cei mici la creșă.

Aceștia pot primi în fiecare lună tichete în valoare de 600 de lei. Suma ar urma să crească la 620 de lei începând cu luna octombrie, dacă noua lege se va aproba.

Proiectul de ordin al ministrului Muncii, Simona Bucura-Oprescu, referitor la stabilirea valorii sumei lunare indexate care se acordă sub formă de tichete de creșă pentru semestrul II al anului 2023 a fost pus în dezbatere la Ministerul Muncii și prevede majorarea cu 20 de lei a valorii tichetului.

„Pentru semestrul II al anului 2023, începând cu luna octombrie 2023, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creşă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018, cu modificările ulterioare, este de 620 de lei”, prevede proiectul pus în dezbatere publică de către Ministerul Muncii.

Se dau bani inclusiv pentru bone

Noua valoare se va aplica începând din octombrie 2023, până la final de an, precum și în primele două luni din 2024. Tichetele de creșă sunt doar una dintre formele prin care angajatorul își poate sprijini financiar angajații.

Mai exact, tichetul de creşă se acordă părinților care nu sunt în concediu de creștere copil și-și duc copiii la creșă ori îi lasă în grija unor bone care lucrează autorizat.

Tichetele se acordă lunar, în baza unei documentații stabilite prin lege și detaliate la nivel de angajator și sunt nesupuse contribuțiilor sociale obligatorii.

Nivelul maxim al sumelor acordate sub forma tichetelor de creşă nu poate depăşi lunar suma prevăzută prin ordin de ministru, pentru fiecare copil aflat la creşă, potrivit avocatnet.ro.

Pentru a se aplica, proiectul aflat în dezbatere la Ministerul Muncii trebuie semnat și publicat în Monitorul Oficial.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate