Economie

Românii vor plăti taxe mai mari ca oricând în 2024! S-a schimbat legea pe ultima sută de metri! Acum se apropie de valoarea celor din Germania. Cine sunt cei vizați

Românii vor plăti taxe mai mari ca oricând în 2024 S-a schimbat legea pe ultima sută de metri Acum se apropie de valoarea celor din Germania. Cine sunt cei vizați

Din ianuarie 2024, anumiți români plătesc taxe mai mari. Într-adevăr, cresc pensiile și salariile, dar se pare că banii vor merge în alte direcții.

Românii care plătesc taxe mai mari în 2024 sunt cei care au mașini în primul rând. De la carburanți mai mari până la prețuri RCA, iată că și punctul de amendă crește anul acesta.

De asemenea, costurile de întreținere ale unei mașini cresc și ele dacă ar fi să facem o comparație cu anul 2023. Chiar un analist financiar a spus că românii se apropie de suma pe care cei din Germania o plătesc.

Iar lucrurile vor evolua în sens ascendent și în următorii ani. Astfel, taxele de drum, impozitul, dar și prețul carburanților o să ajungă să se resimtă în buzunarele șoferilor.

Taxa pe mașină crește în 2024

„Să ai o mașină, în România, va ajunge la fel de scump ca în Germania. Autoritățile vor mai mulți bani de la noi și vor face orice ca să îi obțină. Pentru șoferi, pentru cei care au o mașină personală, asta va însemna creșteri de costuri în cascadă în următorii ani, de la noul impozit în funcție de vechimea mașinii, la rovignete și carburanți.

În perspectiva următorilor 5 ani, să deții o mașină mai veche de 10 ani va însemna costuri foarte mari, de la taxele de proprietate, la costurile cu service-ul”, a declarat analistul financiar Adrian Negrescu, citat de Ziare.com.

Totodată, el a mai amintit și de taxa pe mașină indexată cu rata inflației. Odată ce inflația crește, șoferii români au de plătit mia mult din buzunar. Iar la carburanți situația e similară.

„În 2024, taxa pe mașină va fi indexată cu rata inflației, cu 13,8%. Iar costurile de service se estimează că vor crește, în medie, cu 20-30%, pe fondul eliminării plafonării RCA. În plus, de la 1 ianuarie și 1 iulie, statul va crește accizele la carburanți, astfel că prețurile la pompă vor crește și vor pune și mai multă presiune pe portofelul șoferilor care s-au lovit deja de scumpirea anvelopelor de iarnă, de creșterea costurilor cu reviziile obligatorii, de tarifele noi de RCA”, a mai spus Adrian Negrescu.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate