Economie

Raiffeisen Bank pleacă din România la 6 luni de la scandalul Schengen? Ultimele mișcări explică totul. Clienții au dreptul să știe adevărul

Raiffeisen Bank pleacă din România la 6 luni de la scandalul Schengen Ultimele mișcări explică totul. Clienții au dreptul să știe adevărul

După scandalul Schengen, când Austria s-a opus aderării României, atât Raiffeisen Bank, cât și BCR au pierdut destul de mulți clienți. Ambele au reușit să se redreseze, cu un plus pentru Raiffeisen Bank, care reușise un an 2022 foarte bun, cu rezultate excepționale. Iar planul pentru 2023 era foarte ambițios.

Pentru a stopa zvonurile negative la adresa băncii, reprezentanții Raiffesen Bank au făcut o serie de investiții de imagine de mare amploare pentru a le arăta românilor că instituția este sigură și că nu se va retrage de pe piață.

Raiffeisen Bank a fost sponsor la foarte multe emisiuni de top, printre care și Românii au talent, iar marea lovitură a fost finanțarea lui David Popovici, care a acceptat practic să fie ambasador al băncii austriece.

Investiție interesantă a Raiffeisen Bank

Mai mult decât atât, începând din 16 mai, în fiecare marți dimineață, între 9:00- 10:00, Dobro, Gilda și Nic, de la Radio Guerrilla, alături de factory by Raiffeisen Bank vor aduce povești de succes din antreprenoriat.

Drumul de la idee la succes va fi dezvăluit chiar de către antreprenorii care fac parte din comunitatea factory by Raiffeisen Bank și care au accesat finanțare pentru a-și pune ideile de business în aplicare. Cine sunt, care este povestea lor, cum le merge acum, ce planuri au si cum i-a ajutat proiectul factory by Raiffeisen Bank să-și dezvolte afacerea – toate acestea le veți auzi în momentul de inspirație antreprenorială.

Factory by Raiffeisen Bank este o inițiativă menită să sprijine antreprenorii care au planuri de afaceri solide pentru a-și demara afacerea, acoperind principalele etape de dezvoltare ale unei companii, de la generarea ideilor până la construirea unor afaceri sustenabile și scalabile.

Proiectul este unul continuu, care nu presupune perioadă de înscriere, astfel că toți cei interesați pot accesa platforma fără presiunea timpului.

“Prin intermediul parteneriatului cu Radio Guerrilla încurajăm antreprenorii la început de drum să creadă în ideile lor de business și să le transforme în realitate. În tot acest parcurs, venim în sprijinul lor cu programul factory by Raiffeisen Bank, prin care le acordăm consultanță și îi finanțăm, astfel încât să poată construi afaceri sustenabile, scalabile, cu impact pozitiv în societate.”, a declarat Bianca Chișulescu, Program Manager factory by Raiffeisen Bank.

Colaborarea dintre Raiffeisen Bank și Radio Guerrilla își propune să aducă în lumină provocările și poveștile de succes ale antreprenorilor, cu scopul de a da un imbold celor care doresc să deschidă un business.

“Programul factory by Raiffeisen Bank ne-a facilitat accesul rapid la un credit de 50.000 euro, care ne-a ajutat într-un moment critic să ne dezvoltăm conform planului. Promptitudinea și deschiderea de care au dat dovadă specialiștii din factory ne-a condus deja la o nouă discuție, pentru o finanțare suplimentară de 40.000 euro. Așadar, îi îndemn pe toți cei care doresc să-și transforme ideile de business în realitate, să se înscrie cu încredere în programul factory by Raiffeisen”, a declarat Andreea Nicolau, din partea Elec, un business 100% romanesc – platforma de ridesharing cu masini 100% electrice.

Programul factory by Raiffeisen se desfășoară încă din 2018. În tot acest timp, s-au înscris în platformă peste 1000 de proiecte și au fost finanțate peste 300 de afaceri, cu sume în valoare totală de peste 12 milioane de euro.

Așadar ultimele mișcări ale băncii austriece arată că aceasta are planuri mari în România și că este sigură și stabiă.

Andi Moise este jurnalist cu o experiență de peste 10 ani în presă. Acesta a lucrat la ShowBlitz.ro, unde a publicat articole în special pe zona de TECH. Ulterior s-a specializat și pe alte domenii. citește mai mult
Articole recomandate