News

Probleme mari pentru Raiffeisen Bank și Banca Transilvania! Banca din România care vine pe piață cu cea mai bună ofertă. E considerată și foarte sigură

Probleme mari pentru Raiffeisen Bank și Banca Transilvania Banca din România care vine pe piață cu cea mai bună ofertă. E considerată și foarte sigură

Banca Transilvania sau Raiffeisen Bank au mai mereu oferte pentru clienți. Totuși, pe piață bancară nu sunt mai cele două bănci, iar unele dintre ele vin tare din urmă cu oferte pentru a atrage clienți.

O astfel de bancă este UniCredit Bank, care acum are o ofertă creditele ipotecare.

Vicepreședintele executiv retail la această bancă, Antoaneta Curteanu, spune „propunem acum o nouă ofertă de dobândă fixă în primii 5 ani de la 6,9%/an, iar începând cu anul 6 o dobândă variabilă de 8,08%/an formată din IRCC+marja fixă 2,1%/an, adresată clienţilor care îşi doresc predictibilitatea sumelor de plată lunare, fie că decid să achiziţioneze o locuinţă în această perioadă, fie să refinanţeze un credit ipotecar în desfăşurare.

La dobânda fixă competitivă în topul ofertelor de acest tip din piaţă, adăugăm şi un premiu constând în acordarea unei sume nete de 2.000 lei pentru a susţine cheltuielile intervenite în proces, cum ar fi cheltuielile notariale, şi un premiu în bani în valoare netă egală cu 50% din contravaloarea primei de asigurare anuale aferente poliţei facultative de asigurare a locuinţei My Home“.

Banca Transilvania sau Raiffeisen Bank ar putea pierde clienți

Astfel de oferte ar putea însemna o lovitură pentru Banca Transilvania sau pentru Raiffeisen Bank deoarece clienții ar putea lua în considerare să se multe la UniCredit Bank, scrie ZF.

Nu știm exact ce se va întâmpla și câți oameni vor fi interesați cu adevărat de promoție, însă avem parte de un exemplu de calcul, oferit chiar de către bancă.

Presupunând îndeplinirea condiției de rulaj lunar (salariu lunar/alte venituri încasate prin bancă) și a condiției de asigurare de viață, UniCredit Bank oferă un credit ipotecar pentru achiziția unei locuințe în următoarele condiții:

– Valoarea creditului: 300.000 lei
– Durata creditului: 25 de ani (300 de rate)
– Dobândă fixă redusă pentru primii 5 ani: 6,90% pe an
– Dobânda variabilă redusă începând cu anul 6: 8,08% pe an, compusă din IRCC (5,98% de la 1 aprilie 2023) și o marjă fixă de 2,10% pe an
– Dobânda anuală efectivă (DAE): 8.24%
– Rata lunară pentru primii 5 ani: 2.188,94 lei
– Rata lunară începând cu anul 6: 2.378,96 lei
– Suma totală de plată la sfârșitul perioadei de creditare: 697.262,78 lei.

Sumele menționate includ diverse taxe și costuri, cum ar fi:

– Taxa de analiză: 900 lei
– Taxa de înregistrare a valorilor mobiliare la Registrul Național de Publicitate Imobiliară (RNPM): 87,6 lei
– Costul evaluării proprietății: aproximativ 450 de lei, pe baza informațiilor de piață deținute de creditor
– Costul de deschidere și întreținere a contului curent: 10 lei pe lună
– Asigurare de viață*: 0,0259% pe lună din soldul creditului, obținută prin intermediul unei companii de asigurări la care banca acționează ca intermediar.

(*Nota: „asigurare de viață” se păstrează ca atare, deoarece este un termen specific în acest context).

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate