Economie

Ai cont la Banca Transilvania? Anunț important legat de banii de pe card și noile comisioane. Toți clienții trebuie să fie informați de azi

Ai cont la Banca Transilvania Anunț important legat de banii de pe card și noile comisioane. Toți clienții trebuie să fie informați de azi

Banca Transilvania luase decizia să majoreze comisioanele pentru tranzacții în contextul noii legi care limitează plățile în numerar. Această decizie a stârnit o reacție fermă din partea premierului României, Marcel Ciolacu.

Totuși, reprezentanții băncii au revenit asupra deciziei. Ei au spus că Banca Transilvania a decis să amâne majorarea comisioanelor pentru operațiunile cu numerar după ce au anunțat inițial creșterea acestora. Banca a argumentat această schimbare de curs prin evidențierea avantajelor oferite clienților și a faptului că măsurile fiscale recente privind limitarea operațiunilor cu numerar nu au influențat această decizie.

Banca Transilvania a subliniat că oferă printre cele mai mici comisioane pentru procesarea numerarului, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru companii. De asemenea, a menționat că dispune de cea mai mare rețea de bancomate din România, cu peste 1.850 de ATM-uri, dintre care peste 1.000 sunt amplasate în localități mici și medii, inclusiv în zonele rurale. Banca Transilvania operează peste 500 de unități care procesează numerar și dispune de o rețea de acceptare care include peste 120.000 de terminale POS.

Ajustările de comisioane au fost planificate

Banca Transilvania a argumentat că majorarea numărului de bancomate și menținerea unităților care operează numerar au fost măsuri adoptate independent de măsurile fiscale recente, iar aceste ajustări ale comisioanelor au fost planificate intern cu mult timp în urmă. De-a lungul a trei ani, nu s-au efectuat majorări ale comisioanelor, în ciuda creșterii costurilor de procesare a numerarului și a mentenanței aparatelor utilizate.

Banca Transilvania a subliniat și faptul că, deși tendința generală în piața bancară este de a limita operațiunile cu numerar, ea va continua să sprijine un sistem solid de gestionare a banilor românilor, menținând tranzacțiile în numerar în condiții de siguranță și eficiență. În consecință, Banca Transilvania a decis să amâne, momentan, orice majorare a comisioanelor pentru operațiunile cu numerar.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate