Economie

Ai cont deschis la Raiffeisen Bank? A apărut o problemă mare cu banii de pe cardurile clienților. Anunț important de la banca austriacă

Ai cont deschis la Raiffeisen Bank A apărut o problemă mare cu banii de pe cardurile clienților. Anunț important de la banca austriacă

Ai cont deschis la Raiffeisen Bank? Află de cel mai recent anunț venit de la bancă. O mulțime de clienți pot fi în pericol, iar banii de pe card pot dispărea rapid.

Raiffeisen Bank vine cu un avertisment de ultimă oră pentru clienți. O nouă tehnologie e folosită pentru a fura banii de pe card, iar toți trebuie să rămână vigilenți.

Conform celor de la Raiffeisen Bank, este vorba despre tehnologia Spoofing. Ce face aceasta? Atacatorii o folosesc mai nou pentru a ajunge la datele financiare și cele personale.

Astfel, victimele ajung să fie sunate de persoane care se dau drept angajați ai unor bănci. Mai apoi, aceștia se oferă să ajute în anumite tentative de fraudă.

Raiffeisen Bank, anunț oficial pentru clienți

Totodată, vorbesc și despre niște presupuse credite, dar scopul final e acela de a fura datele personale și banii de pe card. Nimeni de la bancă nu va suna brusc pentru așa ceva, anunță Raiffeisen Bank.

Banca le recomandă clienților să rămână vigilenți și să nu ofere astfel de date personale. Cu atât mai mult la telefon, sau prin SMS, la un număr de care nici nu au mai auzit până acum.

“SPOOFING… sună drăguț, a animăluț de pluș, nu?….Dar NU e! Tehnica SPOOFING este folosită de atacatori, care prin apeluri false (spoofed) contactează potențiale victime și se prezintă drept angajați ai unor bănci sau institutii din România.

Se oferă să te ajute să semnalezi o presupusă “fraudă” sau sa iti dea detalii despre presupuse “credite” sau alte produse bancare și pe fondul emotiei caută să-ți afle datele personale, date de autentificare in aplicatiile bancare sau financiare”, este avertismentul Raiffeisen Bank pentru clienți.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate