Travel

Satul superb din România unde ar fi trăit Zeul suprem al Dacilor. În plus, există și o mănăstire unde se întâmplă minuni. Trebuie neapărat vizitat

Satul superb din România unde ar fi trăit Zeul suprem al Dacilor. În plus există și o mănăstire unde se întâmplă minuni. Trebuie neapărat vizitat
02 feb. / 22:00

Emisiunea de călătorii ”ROventura” ne poartă pașii, sâmbătă, de la ora 14:45, la Kanal D, pe ruta celor mai frumoase sate tradiționale turistice din România, până la Polovragi, așezare pitorească, ce se poate lăuda și cu un patrimoniu cultural de invidiat.

Legenda lui Zamolxis, istoria de peste 5 secole a mănăstirii, spectacolul carstic din Pestera Polovragi și măreția cheilor Oltețului nu trebuie ratate, odată ajuns în Oltenia de sub Munte, locuri în ne vom bucura și de o lecție deschisă de tradiție și ospitalitate.

Alături de George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele ”ROventura” o pornim către spectaculoasele chei ce deschid calea către peștera Polovragi, faimoasă pentru cea mai prietenoasă colonie de lilieci, dar și pentru legenda conform căreia aici ar sălășluit însuși zeul suprem al dacilor.

Depunerile de calcit au schimbat, de-a lungul mileniilor, înfățișarea formațiunilor din adâncuri și, odată ce ai vizitat peștera Polovragi, parcă pleci mai bogat spiritual.

Nu putem să nu ne oprim la tabăra de sculptură, unde geniul lui Brâncuși este încă prezent, pentru ca apoi să vizităm Mănăstirea Polovragi, un lăcaș zidit in anul 1505, unde s-a slujit neintrerupt mai bine de 500 de ani.

O veritabilă capitală a tradițiilor din Oltenia de sub Munte, Polovragi ni se așterne la suflet, așa că nu ratați sâmbătă, de la ora 14:45, o nouă ediție ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

Anda Ion este jurnalistă din anul 2015. A terminat Facultatea de Jurnalism și a colaborat cu numeroase publicații editate în varianta print. Din acest an, a hotărât să facă performanță și în online. citește mai mult
Articole recomandate