Travel

Locul secret din România care ascunde o adevărată comoară. Turiștii care ajung aici rămân fascinați. Arată ca un adevărat Rai pe pământ

Locul secret din România care ascunde o adevărată comoară. Turiștii care ajung aici rămân fascinați. Arată ca un adevărat Rai pe pământ

În România sunt multe locuri care merită vizitate. Indiferent dacă îți place să călătorești pentru motivele istorice sau doar pentru a te bucura de peisaje, la noi în țară ai ce să vezi.

În România există o locație foarte frumoasă și spectaculoasă. Este vorba despre Cascada Cailor. Ea este considerată cea mai mare de la noi din țară, având o altitudine de 1300 de metri și o cădere de apă de 90 de metri.

Situată în apropierea stațiunii turistice Borșa, în regiunea nord-estică a Munților Rodnei, Cascada Cailor este o atracție naturală remarcabilă.

Aici, apa adunată într-un circ glaciar se cască pe o stâncă de calcar cunoscută sub numele de „Podul Cailor” într-o serie de trepte, creând cea mai extinsă cascadă din România.

Puteți ajunge la cascadă din mai multe rute, fie luând telescaunul de la Borșa-Complex, fie făcând drumeții, fie venind din regiunile superioare ale Munților Rodnei. Primăvara este anotimpul ideal pentru o vizită, când debitul de apă este la apogeu, creând un spectacol impresionant și uimitor.

România

Cum ajungi la această locație minunată din România?

Indiferent din ce direcție vii, pentru a ajunge la Borșa trebuie să treci prin Pasul Prislop.

Ai două opțiuni, fie o iei pe ruta Baia Mare – Sighetu Marmației – Vișeu de Sus – Moisei – Borsa (DN 18), fie o iei pe ruta Maramureș – Șesuri, care face legătură cu Bistrița peste Pasul Prislop (DN 17): Suceava – Câmpulung Moldovenesc – Vatră Dornei – Bistrița sau pe DN 17C, pe drumul care face legătură cu Bistrița, Năsăud și Dej.

Traseul montan din stațiunea Borșa până la Cascada Cailor are o durată de aproximativ o oră și jumătate. Alternativ, dacă urcați cu telescaunul, este doar o jumătate de oră de mers pe jos pentru a ajunge la Cascada Cailor printr-un traseu desemnat.

Pornind din centrul orașului Borșa, puteți merge cu mașina pe drumul forestier marcat cu un triunghi roșu timp de 5 km, apoi puteți porni pe jos spre Cascada Cailor. Acest traseu nu este dificil.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate