News

Anunț important pentru toți pensionarii! Ce se va întâmpla cu pensiile pe luna decembrie? Când vor primi banii în cele din urmă

Anunț important pentru toți pensionarii Ce se va întâmpla cu pensiile pe luna decembrie Când vor primi banii în cele din urmă

Luna decembrie este una puțin mai complicată având în vedere că începe cu zile libere, la care se adaugă perioada sărbătorilor. Astfel, perioada de livrare a pensiilor va fi diferită.

În conformitate cu legislația în vigoare, poștașii din România vor începe distribuirea pensiilor la domiciliile pensionarilor în perioada 1-15 decembrie. Această perioadă de distribuire coincide cu o minivacanță pentru angajații din sectorul public, care vor beneficia de zile libere între 30 noiembrie și 3 decembrie.

Conform Codului Muncii, pe 30 noiembrie, cu ocazia sărbătorii Sfântului Andrei, românii au zi liberă legală. De asemenea, pe 1 decembrie, cu ocazia Zilei Naționale a României, salariații vor avea și ei zi liberă. Astfel, între 30 noiembrie și 3 decembrie, toți salariații din România vor beneficia de un timp liber binevenit.

„În decembrie o să fie o situație excepțională, că va fi liber de joi, 30 noiembrie, până luni, 4 decembrie”, au dezvăluit surse Bugetul.ro.

Aceasta înseamnă că poștașii și angajații din alte sectoare vor avea posibilitatea de a-și petrece timpul liber în această perioadă.

Data la care primesc pensiile românii în decembrie

Cu privire la plățile pensiilor, acestea sunt efectuate în mod normal la finalul lunii anterioare, din Trezoreria Centrală. Banii nu sunt virați integral în aceeași zi, ci în tranșe zilnice pentru a asigura o distribuire eficientă.

Potrivit informațiilor Bugetul.ro, nu vor exista probleme cu plata pensiilor și pensionarii pot fi siguri că vor primi sumele cuvenite până la 15 decembrie, în cazul în care își primesc pensiile prin Poșta Română. Cei care au optat pentru primirea pensiilor în contul bancar vor vedea suma creditată pe card în data de 12 decembrie, dar nu mai târziu de 13 decembrie.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate