News

Se dau câte 1.000 de lei, bani de la stat pentru cei care îndeplinesc această condiție! Este o sumă importantă pe care mulți o pot primi

Se dau câte 1.000 de lei bani de la stat pentru cei care îndeplinesc această condiție Este o sumă importantă pe care mulți o pot primi
Sursa: spynews.ro

Potrivit unei OUG a Guvernului, anumiți români vor avea salarii mai mari. Decizia a fost anunțată de către purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin. El a explicat cine sunt salariații care vor primi mai mulți bani, dar și de ce.

Guvernul României a adoptat joi o Ordonanță de Urgență care aduce vești bune pentru trei categorii importante de angajați: cei din Ministerul Apărării Naționale (MApN), cei din instituțiile de ordine publică și cei din domeniul securității naționale. Potrivit informațiilor furnizate de Antena 3, această ordonanță prevede o majorare salarială de până la 30% pentru personalul din aceste instituții.

Una dintre măsurile semnificative cuprinse în acest document este creșterea salariilor angajaților din MApN și din celelalte instituții menționate, într-un efort de a recompensa și de a încuraja munca acestora în domenii esențiale pentru siguranța națională. De asemenea, se prevede dublarea valorii indemnizațiilor pentru participarea la misiuni, exerciții și aplicații militare.

Acest lucru înseamnă minim 1000 de lei în plus în fiecare lună pentru mulți dintre angajați.

Impuls semnificativ pentru personalul din aceste sectoare

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a explicat că această măsură vizează să ofere un impuls semnificativ pentru personalul din aceste sectoare, subliniind importanța contribuției lor la securitatea și stabilitatea țării. El a adăugat că aceste modificări vin în sprijinul angajaților care se implică în misiuni de instrucție sau în exerciții militare, atât pe teritoriul național, cât și în afara acestuia.

„Prin această ordonanţă se acordă o majorare salarială de până la 30% din solda de funcţie sau salariul de funcţie sau salariul de bază, pentru personalul din instituţiile de apărare, ordine publică şi securitate naţională. Totodată, se reglementează dublarea, raportat la anul 2018, a indemnizaţiei de delegare – detaşare pentru personalul din instituţiile de apărare ordine publică şi securitate naţională, care participă la misiuni de instrucţie, exerciţii militare şi aplicaţii în tabere sau un poligoane, cu participare internaţională sau misiuni pe teritoriul României cu durată mai mare de 48 de ore şi la o distanţă mai mare de 5 km de localitatea în care au locul permanent de muncă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, conform Agerpres.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate