News

Se dau bani în plus la pensie dacă respectați această condiție. Se va recalcula totul în câteva luni. Casa de Pensii, anunț oficial

Se dau bani în plus la pensie dacă respectați această condiție. Se va recalcula totul în câteva luni. Casa de Pensii anunț oficial

Noua lege a pensiilor a fost aprobată de Guvern. Există însă un detaliu de care pensionarii se pot folosi astfel încât să primească bani în plus pe lângă pensie. Casa de Pensii a făcut anunțul. 

Daniel Baciu, președintele de la Casa de Pensii, prezintă niște detalii interesante referitoare la majorarea pensiei. Se pare că unii pensionari pot să primească mai mulți bani.

Factorul cheie îl reprezintă însă stagiul de cotizare. El va sta la baza recalculării pensiei. Astfel, în funcție de cât a cotizat, un pensionar poate să primească chiar și o pensie dublă față de cea de acum.

„Având doar 15 ani cotizați, nu se mai încadrează în punctajul suplimentar, care se acordă de la 25 de ani plus. De la 1 ianuarie, indemnizația socială va crește. Și va avea același mecanism de creștere precum valoarea punctului de pensie. Ne dorim ca această indemnizație socială să crească tot cu de 13,8%, ajungând la valoarea de 1.281 de lei”, a declarat Daniel Baciu, la Antena 3.

Pensii duble pentru acești pensionari începând cu 2024

Totodată, șeful de la Casa de Pensii a vorbit și despre bonusul de puncte suplimentare. Din nou, este important stagiul de cotizare. Astfel, pensionarul cu 36 de ani de muncă, dar cu o pensie mică, primește o pensie dublă, după cum a subliniat Daniel Baciu.

„În cazul unui alt pensionar, care se încadrează tot la indemnizația socială, cu 36 de ani de muncă, dar cu o pensie foarte mică, deoarece a lucrat pe un salariu minim, pensia aproape i se va dubla.

În acest caz, el beneficiază de acel bonus de puncte suplimentare. Pentru că, față de primul exemplu, stagiul de cotizare contează foarte mult”, a mai transmis șeful Casei de Pensii.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate