News

Românii care vor primi pensii mai mari cu 90% de la 1 septembrie. Câți ani trebuie să aibă pe cartea de muncă pentru asta

Românii care vor primi pensii mai mari cu 90 de la 1 septembrie. Câți ani trebuie să aibă pe cartea de muncă pentru asta

Pensionarii vor beneficia de venituri mai mari în mai puțin de trei luni, deoarece procesul de recalculare a pensiilor este aproape finalizat. Deciziile revizuite vor fi tipărite și trimise beneficiarilor în curând.

În jur de trei milioane de pensionari vor experimenta creșteri ale veniturilor lor, în timp ce există și persoane în vârstă a căror pensie nu va fi crescută.

Daniel Baciu a explicat la Antena 3 CNN că există aproximativ un milion și ceva de pensionari care vor menține aceeași sumă de pensie. Aceștia sunt cei care au avut un stagiu de cotizare mai mic de 25 de ani și au beneficiat de indexarea de 13,8% începând cu începutul anului.

În continuare, ei vor continua să beneficieze de indexarea prevăzută de lege în fiecare an.

Creșteri de 80-90% a pensiei

În contrast, există un număr semnificativ de pensionari care vor experimenta creșteri semnificative în urma recalculării. Printre aceștia se numără cei care au o vechime de muncă de peste 40 de ani.

„Mai mult de 3 milioane de pensionari vor beneficia de aceste creșteri, datorită punctelor de stabilitate. Cei care au cotizat peste 40 de ani vor vedea creșteri de peste 80-90%.

Mulți pensionari care în prezent primesc indemnizație socială vor ieși din această zonă”, a mai declarat oficialul.

Această creștere este în principal rezultatul introducerii unor noi puncte de stabilitate în legislație.

”Punctele de stabilitate vor aduce un plus față de ceea ce se întâmplă în momentul de față”, a spus șeful CNPP.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate