News

Românii care s-au pensionat înainte de acest an trebuie să depună urgent acest document! Doar așa primesc o pensie mai mare după recalculare! Anunț de la Casa de Pensii

Românii care s-au pensionat înainte de acest an trebuie să depună urgent acest document Doar așa primesc o pensie mai mare după recalculare Anunț de la Casa de Pensii

Anunț extrem de important pentru pensionari. Există un document obligatoriu care trebuie prezentat pentru a primi o pensie mai mare la recalculare.

Pensionarii așteaptă cu nerăbdare majorarea pensiilor promisă de la 1 septembrie. În plin proces de recalculare însă, cei care vor pensii mai mari au de depus un efort suplimentar.

Mai exact, este nevoie de un document care să confirm anumite venituri nepermanente. Conform informaților transmise de Casa de Pensii, românii care s-au pensionat înainte de 2001 trebuie să le prezinte.

Aceștia au nevoie de un document de la fostul loc de muncă care să dovedească că a avut venituri nepermanente. Documentele trebuie depuse la CNPP.

Ce documente trebuie să prezinte unii pensionari

Amintim că noile decizii cu pensia recalculată vor ajunge la pensionari în perioada 15 – 31 august. În acest interval, pensionarii vor afla dacă primesc bani în plus în septembrie la pensie sau rămân cu pensia în plată.

Ce sporuri nepermanente trebuie dovedite? Pensionarii care au încasat o parte dintre sporurile de mai jos sunt cei care trebuie să se mobilizeze și să prezinte documentele.

Doar așa pot beneficia de o recalculare corectă și totodată pot să primească o pensie mai mare garantată odată cu evaluarea completă a dosarului. Astfel, este vorba despre următoarele sporuri nepermanente care trebuie dovedite:

  • formele de retribuire în acord sau cu bucata, în regie ori după timp, pe bază de tarife sau cote procentuale;
  • premiile anuale şi premiile acordate în cursul anului pentru realizări deosebite;
  • recompensele cu caracter limitat, acordate personalului din unele sectoare de activitate;
    al treisprezecelea salariu;
  • formele de retribuire pentru „orele suplimentare” realizate peste programul normal de lucru;
  • sporul acordat pentru personalul didactic care îndrumă practica psihopedagogică şi care asigură perfecţionarea de specialitate a învăţătorilor şi educatorilor;
  • indemnizaţiile de muncă nenormată;
  • alte sporuri care nu au avut caracter permanent pentru care s-a datorat contribuția de asigurări sociale.
Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate