Se anunță probleme mari, dar și alte neplăceri pentru clienții Orange. Tarifele pentru toate abonamentele vor fi majorate și se pare că acest lucru nu e tocmai normal.
Inflația a crescut, însă până acum acest lucru nu s-a resimțit în facturile plătite de români pentru abonamentele semnate. Se pare însă că Orange a luat o decizie în acest sens.
Gigantul de pe piața de telecomunicații vrea să mărească tarifele abonamentelor. În acest sens, mulți clienți deja au fost informați că vor plăti mai mulți bani.
Este însă legal așa ceva, având în vedere că a fost semnat un contract la un moment dat cu privire la o anumită sumă Analiștii economici susțin însă că, în anumite cazuri, acest lucru este un abuz.
Dacă și tu ești client Orange poate ai primit un SMS în care ești anunțat că se scumpește abonamentul din cauza inflației. Analistul economic Adrian Negrescu a dezbătut subiectul.
Acesta a explicat că această majorare este aplicată în baza unei clauze ce apare în noile contracte ale Orange România. Mai exact, această clauză stipulează faptul că tarifele abonamentelor pot fi majorate cu 5-8% în cazul creșterii inflației.
Nu contează că un client are un contract semnat pe o perioadă de 1-2 ani cu un preț fix. Și acesta poate de asemenea să primească o astfel de informare.
„Orange România a introdus, în noile contracte semnate cu clienții, o clauză care le permite, practic, să crească din pix tarifele de abonament cu 5-8%, invocând condițiile pieței, în special contextul inflaționist. Majorarea este anunțată printr-un simplu SMS, nu prin semnarea unor acte adiționale. Nu mai contează că ai contractat un serviciu pe doi ani, cu un preț fix. Dacă ai semnat, ești bun de plată”, a explicat analistul economic Adrian Negrescu, pentru Libertatea.
Vizați sunt și abonații mai vechi ai Orange România, în ale căror contracte nu era stipulată clauza ce permite majorarea abonamentelor cu până la 8%, în funcție de inflație.
În cazul în care și acești abonați sunt informați cu privire la o majorare a tarifului, analistul economic Adrian Negrescu consideră că acest lucru este un abuz.
„Problema, din punctul meu de vedere, este în ceea ce privește contractele mai vechi, care nu au această clauză, și acolo unde o majorare a tarifelor, fără bază legală, poate fi privită ca un abuz. Asta mai cu seama că, din discuția avută cu un operator de la serviciul de relații cu clienții, am aflat că creșterea tarifelor se aplică la toate contractele aferente clientului”, ai mai spus Adrian Negrescu.