News

NU se mai dau acești bani de la stat! Decizie de ultimă oră luată de Guvern. Mii de români sunt direct vizați

NU se mai dau acești bani de la stat Decizie de ultimă oră luată de Guvern. Mii de români sunt direct vizați

Nu se mai dau bani de la stat pentru o mulțime de români. Guvernul pregătește o decizie drastică, astfel că multe persoane vor avea de pierdut. 

Anul 2023 a fost unul plin de ajutoare, având în vedere explozia prețurilor, dar și cele ale facturilor. Și anul 2024 arată promițător, însă planurile Guvernului par a fi altele.

Guvernul a luat o decizie importantă. Este vorba despre cardurile sociale primite de românii vulnerabili. Deși în 2024, banii vor continua să fie primiți, iată că în 2025, nu se mai dau banii pentru o mulțime de români.

Executivul spune că numărul beneficiarilor va scădea drastic. Încă de anul trecut, Marcel Ciolacu a anunțat că măsura ”Sprijin pentru România”, prin care românii aflați în situații vulnerabile primesc carduri sociale sau pachete cu alimente, va continua și anul acesta.

De ce nu se mai dau bani de la stat pentru acești români

În același timp, au fost luate și alte măsuri. Spre exemplu, plafonul de acordare a cardurilor sociale a fost majorat de la 1700 de lei, cât era în trecut, la 2000 de lei, și odată cu el, și numărul de beneficiari. Așadar, anul acesta, mai mulți români se vor bucura de măsură.

În 2025 însă, unii români nu mai primesc banii de la stat. Mai exact, beneficiarii nu vor mai primi 250 de lei, ci doar 125 de lei, o dată la șase luni, și nu la două luni, cum este în prezent.

Acest lucru este menționat într-un proiect de Hotărâre de Guvern (HG) care vizează tichetele sociale pentru produse alimentare și mese calde.

Conform documentului, în 2024 acestea își vor păstra valoarea din anul anterior, respectiv 250 de lei, și vor fi acordate o dată la două luni. Ulterior însă, în perioada 2025-2027, acestea ar urma să aibă o valoare nominală de 125 de lei, iar distribuția lor să se facă o dată la șase luni.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate