România atrage numeroși turiști din toate colțurile lumii și asta pentru că este o țară minunată cu multe locuri care merită văzută.
Dacă te-ai săturat de locurile pe care le frecventezi anual în vacanță și vrei să încerci altceva, se poate să îți placă această locație. Mulți turiști vin mereu aici, atrași de o plantă care a început deja să înflorească.
Este vorba despre rezervația floristică Tinovul Mohoș, aflată în județul Harghita. Aici întâlnim planta carnivoră care poartă numele de Roua Cerului. Turiștii sunt înnebuniți după această plantă care, așa cum am spus mai sus, a început deja să înflorească.
Cu tentaculele pline cu picături de sevă toxică, planta ademenește prada care poate fi de 15 sau 20 de ori mai mare decât ea însăși, menținându-se prin devorarea insectelor.
Aproape de această rezervație este și Lacul Sfânta Ana, la fel de popular printre turiști.
„Este un loc unic în lume. Foarte mulţi care vin la Lacul Sfânta Ana, dar în tinovul Mogoş nu intră, este o greşeală mare pentru că Tinovul Mogoş este mult mai frumos decât lacul Sfânta Ana”, spune un turist.
Locul poate fi comparat cu frumusețile din Tenerife, care la fel promovează parcuri naturale, chiar dacă ei se bazează mai mult pe animale decât pe plante.
„Tinovul Mohoş e o mlaştină specială care s-a născut dintr-un lac vulcanic, în urma activităţii vulcanice prin Lacul Sfânta Ana. Acum câteva zile, circa o săptămână au început să apară şi cele mai interesante plante din Tinov. Este vorba de roua cerului, droserele care sunt plante carnivore.”, a precizat și Dosa Levente, administratorul rezervației.
În zona de conservare desemnată, vizitatorii traversează o alee construită în siguranță care se întinde peste un lac acoperit de un strat dens de turbă.
Întinzându-se pe 240 de hectare, Tinov Mohoș cuprinde 80 de hectare de mlaștină, unde corpuri de apă intermitente strălucesc, iar pe margini înfloresc plante carnivore.
O taxă de 40 de lei pe mașină permite accesul, oferind un ghid autorizat și posibilitatea de a coborî până la Lacul Sfânta Ana.