News

Final de drum pentru Simona Halep! A primit încă un verdict crunt. Francezii l-au făcut deja public. Vin clipe grele pentru ea

Final de drum pentru Simona Halep A primit încă un verdict crunt. Francezii l-au făcut deja public. Vin clipe grele pentru ea

Simona Halep s-a luptat timp de 17 luni să-și dovedească nevinovația după ce ITIA a acuzat-o de dopaj cu Roxadustat și nereguli în pașaportul biologic. Perioada a fost cumplită pentru fostul lider mondial, dar raza de lumină a apărut în luna martie a acestui an, când TAS s-a redus suspendarea de la 4 ani la 9 luni.

Simona Halep a ales să intre imediat pe teren și a participat la turneul WTA 1000 de la Miami, unde a pierdut în primul tur contra Paulei Badosa, dar s-a ales și cu o accidentare la umăr. A revenit apoi în România și a început pregătirile pentru sezonul de zgură cu antrenorul spaniol, Carlos Martinez.

Din păcate, fostul lider WTA s-a accidentat și la genunchi, așa că a fost nevoită să refuze deja trei wild card-uri. Marea dezamăgire a venit, însă din Franța, chiar înaintea meciului din primul tur de la Trophee Clarins. Deși a sperat până în ultima clipă că va primi o invitație pe tabloul principal de la Roland Garros, aceasta nu a venit.

Încă o lovitură cumplită pentru Simona Halep

Verdictul primit de la francezi prin vocea celebrei Amelie Mauresmo, fostă tenismenă și actuala directoare a turneului, a fost unul crunt care poate duce la un final de drum și de carieră pentru Simona Halep.

Aceasta își dorea enorm să revină în top 10 și să bifeze prezența ei în competițiile importante. Din păcate, nici fizicul nu o mai ajută, iar acuzațiile de dopaj încă atârnă greu. Așadar și psihologic situația este greu de suportat pentru sportivă.

„Dacă Simona ar fi fost exonerată în apelul ei de la tribunalul sportiv, poate că am fi luat o altă decizie. Astăzi, ea nu a fost exonerată de pedeapsă. Am simțit să favorizăm alte jucătoare și sportive din Franța, unele mai tinere, mai degrabă decât Simona, având în vedere tot ce s-a întâmplat. Mai era și Caroline Wozniacki, care făcuse o cerere. Acestea sunt alegeri foarte grele de făcut. Știm că provocăm dezamăgire și întotdeauna este dificil”, a declarat Amelia Mauresmo pentru Eurosport.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate