News

Filmul de pe Netflix care a devenit viral. A fost în trending în peste 50 de țări. E inspirat dintr-o poveste reală și e de-a dreptul fascinant

Filmul de pe Netflix care a devenit viral. A fost în trending în peste 50 de țări. E inspirat dintr-o poveste reală și e de-a dreptul fascinant

Un nou film de pe Netflix a devenit viral. Este inspirat dintr-o poveste reală, și generează intrigi incitante, dar și dramatice. Abonații au înnebunit după el.

Înainte să-i spunem numele, e bine de știut că filmul celebru a câștigat și un premiu Oscar. Iar acum poate fi văzut pe Netflix. Este vorba depsre ”Codul Enigma”.

Ai auzit de acest film? Acțiunea de desfășoară în cel de-al doilea război mondial, dar departe de zonele de luptă. Iar la bază stă o poveste reală și totodată impresionantă.

Practic, acțiunea se bazează pe remarcabile ale matematicianului, criptoanalistului și pionierului în domeniul informaticii britanic, Alan Turing.

În cazul în care nu știai, el a fost o figură esențială în eforturile de decriptare a codurilor mașinii Enigma folosite de Germania nazistă, contribuind astfel semnificativ la victoria aliaților în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Filmul de pe Netflix a câștigat și un premiu Oscar

Dacă la prima vedere nu ești interesat, află că scenarii filmului a fost construit cu grijă. Astfel, vei vedea un protagonist introvertit care vrea ajutor.

Mai apoi devine erou. Cum e posibil? Pentru a afla trebuie să vezi acest film de pe Netflix. Tot acest personaj este și cel care contribuie la sfârșitul războiului.

Filmul a fost lansat în cinematografe în anul 2014, însă de abia acum este și pe Netflix. Iar de la lansare, în ultimii mai 8 ani a fost apreciat de critici și nu numai.

Totodată, filmul a fost nominalizat la numeroase ceremonii, inclusiv la Oscar, unde a fost clasat în categoriile Cel mai bun film, Cel mai bun regizor și Cel mai bun scenariu adaptat. Iar ca o surpriză, filmul, pe care acum îl poți vedea pe Netflix, a câștigat la categoria Cel mai bun scenariu.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate