News

Celebra companie AVON și-a cerut falimentul. Produsele din oferta lor care ar provoca în timp cancer. Situația este foarte gravă

Celebra companie AVON și-a cerut falimentul. Produsele din oferta lor care ar provoca în timp cancer. Situația este foarte gravă
14 aug. / 14:00

AVON este una dintre cele mai renumite companii producătoare de cosmetice și parfumuri din lume. A fost fondată în anul 1886, în SUA și este prezentă în peste 130 de țări din întreaga lume. În România activează din 1997 și se bucură de mare succes. A investit sume enorme în publicitate și numeroase vedete au acceptat să fie imaginea brand-ului. Printre acestea Antonia și Irina Rimes.

Acum, celebra companie  se află în mijlocul unui scandal imens și ar putea ieși complet de pe piață. AVON a decis să își ceară falimentul în urma acuzațiilor grave potrivit cărora pudra de talc din produsele sale cauzează cancer, potrivit The Telegraph.

Brandul folosește talcul în pudrele de față și fardurile de ochi, în timp ce alte companii folosesc mineralul în produse precum pudra pentru copii.

Avocații susțin că există o legătură între talc și cancer, după ce au acuzat Avon și pentru că a fabricat produse contaminate cu azbest.

Avon a negat în mod repetat afirmațiile, argumentând că „folosește doar talc de calitate cosmetică, care a fost testat pentru a confirma că nu conține azbest”.

Compania, cunoscută la nivel global, a depus o cerere de intrare în faliment în temeiul capitolului 11 în Delware, SUA, încercând să rezolve 386 de cazuri individuale legate de talc.

Probleme mari pentru AVON

Firma a fost nevoită să suporte deja costuri în valoare de 225 de milioane de dolari pentru apărarea proceselor, pentru vătămări corporale, dar și plăți compensatorii. Totuși, se pare că nu dispune de „lichidități suficiente pentru a purta litigii și/sau a soluționa” cazurile, a declarat Philip Gund, Chief Restructuring Officer, în documentele depuse la tribunal. Compania se așteaptă ca numărul de procese „să continue să crească în lipsa unei soluții permanente”.

Cunoscutul brand are datorii în valoare 1,13 miliarde de dolari, majoritatea fiind datorate companiei Natura & Co, cea care a achiziționat-o în anul 2020, potrivit documentelor juridice. Ca parte a depunerii cererii în temeiul capitolului 11, activele Avon Products vor fi vândute, Natura & Co. oferindu-se să le cumpere pentru 125 de milioane de dolari în absența unor oferte mai mari. Ca parte a ofertei sale, compania braziliană va șterge o datorie de 530 de milioane de dolari și va furniza o sumă suplimentară de 43 de milioane de dolari pentru finanțarea falimentului, conform documentelor depuse.

Marca Avon din Statele Unite este deținută în prezent de LG Household & Health Care Ltd. Holdingul nu a intrat în procedura de faliment.

Brandul are o prezență masivă și în România, unde activează prin Avon Cosmetics SRL, o firmă înființată în 1997. Societatea derulează la noi în țară afaceri de anvergură, cu profituri nete anuale spectaculoase. Numai în 2023, Avon Cosmetics SRL a raportat o cifră de afaceri de 338,8 milioane de lei și un profit net de 11 milioane de lei, cu 208 angajați.

 

Anda Ion este jurnalistă din anul 2015. A terminat Facultatea de Jurnalism și a colaborat cu numeroase publicații editate în varianta print. Din acest an, a hotărât să facă performanță și în online. citește mai mult
Articole recomandate