News

Câți ani trebuie să fi muncit minim pentru a primi un bonus consistent la PENSIE după recalculare. Schimbare în noua lege a pensiilor

Câți ani trebuie să fi muncit minim pentru a primi un bonus consistent la PENSIE după recalculare. Schimbare în noua lege a pensiilor

Atenție pensionari pentru că am aflat ce se întâmplă cu pensiile după Paște. Mai continuă recalcularea? Are loc majorarea promisă de Guvern? Detalii de ultimă oră.

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, vrea să le ofere pensionarilor puțină liniște. Toată lumea este îngrijorată ca nu cumva majorarea pensiilor de la 1 septembrie 2024 să nu mai se facă.

Marcel Ciolacu a promis anterior că aceasta va avea loc și că sunt suficienți bani la buget. Acum, ministrul Muncii intervine și anunță oficial că nicio pensie nu va scădea.

Simona Bucura Oprescu subliniază faptul că noua lege a pensiilor are ca scop echitatea în sistemul public de pensii. Astfel, cine a muncit, va fi recompensat pe măsură.

Ce se întâmplă cu pensiile și ce spune noua lege a pensiilor

De asemenea, ea amintește și că noua lege a pensiilor are ca fundament contributivitatea. Acest lucru este cel mai important când vine vorba de recalculare, dar și de suma finală.

„Românii trebuie să reţină faptul că nicio pensie nu va scădea, deci se menţine cuantumul cel mai favorabil. Este foarte important ca românii să ştie acest lucru. Este adevărat că noua lege a pensiilor are o formulă care va aduce echitate în sistemul public de pensii. Ce înseamnă asta? Că dacă ai muncit la fel şi ai cotizat la fel chiar dacă ai ieşit la pensie pe legi diferite, chiar dacă eşti femeie sau bărbat, vei avea acelaşi cuantum al pensiei.

Atenţie! Noua lege a pensiilor are ca fundament contributivitatea, formula spune aşa, avem totalul punctelor acumulate care este format din totalul punctelor contributive plus punctele asimilate plus punctele de stabilitate. Punctele de stabilitate se dau pentru stagii lungi de cotizare peste 25 de ani pentru a recompensa, pentru a răsplăti munca. Vor creşte în mare măsură pensiile pentru care pensionarii au avut stagii peste 25 de ani”, a declarat ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, la un post de televiziune.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate