Probleme mari la ING Bank. Oricare altă instituție bancară ar putea ajunge într-o astfel de situație, astfel că dacă ai card bancar mai bine iei în calcula acest scenariu.
ING Bank a lansat o campanie care viteză o fraudele online. Orice client al băncii poate fi victimă, iar asta este valabil chiar și în cazul Raiffeisen Bank ori CEC Bank sau altă instituție bancară.
Cum sunt demarate aceste fraude și la ce trebuie să fim atenți? Experții bancari spun că unele ”investiții de nerefuzat” nu sunt ceea ce par a fi.
Clienților li se promite că ajung să se îmbogățească rapid. Au oportunități unice, câștig garantat și nu există riscuri. În realitate, aceasta este doar o poveste care stă în spatele uni mari campanii de fraudă.
Nicio investiție nu este lipsită de riscuri, spun experții bancari. De asemenea, în realitate, agentul respectiv care promite o ”îmbogățire rapidă”, nu este altceva decât un atacator care vrea să fure banii de pe card.
Tocmai din acest motiv, atât ING Bank cât și alte bănci din România lansează numeroase campanii astfel încât clienții să știe cum să acționeze și să nu se lase păcăliți.
Niciun premiu gratis și nicio ofertă care sună prea tentată nu este reală. Așa că dacă vrem să ne știm banii în siguranță, mai bine ne informăm din surse sigure.
„Fraudele de tip „investiții de nerefuzat” și promisiunile de îmbogățire rapidă conțin, frecvent, cuvinte mărețe precum „oportunitate unică”, „câștig 100% garantat” și „fără riscuri”. Ele ar trebui să fie, însă, primele semnale de alarmă pentru tine, pentru că investițiile lipsite de riscuri există doar în poveștile fraudatorilor.
„Agentul” sau „brokerul” de pe net care îți spune ce vrei să auzi se poate dovedi atacatorul care vrea să îți golească contul”, este avertismentul transmis de cei de la ING Bank.