Economie

Salariu de 3.000 de euro pe lună în România! Cine sunt românii care primesc lunar acești bani de la stat

Salariu de 3.000 de euro pe lună în România Cine sunt românii care primesc lunar acești bani de la stat

În România, se dă salariu de 3.000 de euro pentru unii români. Aceste venituri au crescut de la data de 1 august. Cine beneficiază de bani?

După majorarea salariilor cadrelor medicale de la data de 1 august 2023, acestea au ajuns să beneficieze de un salariu care poate ajunge și la 3.000 de euro lunar.

Guvernul arată că personalul medical care efectuează gărzi în baza unui contract individual de muncă cu timp parțial, dar și personalul medical auxiliar beneficiază de diverse indemnizații.

Se dau 500 de lei pentru medicii specialiști și primari care efectuează lunar o gardă în afara normei legale de bază și se dau 1.000 de lei pentru medicii specialiști și primari care efectuează lunar cel puțin 2 gărzi în afara normei legale de bază.

Se mai dau 500 de lei pentru biologii, chimiștii și biochimiștii care efectuează lunar cel puțin 2 gărzi și alți 500 de lei pentru asistenții medicali, tehnicieni de radiologie şi imagistică licenţiati, asistenți medicali de laborator clinic licenţiați, licenţiați în balneofiziokinetoterapie şi recuperare, asistenți medicali dentari licenţiati, asistenți medicali de profilaxie dentară licenţiați, asistenți medicali licenţiați în nutriţie şi dietetică, moaşe, asistenți medicali, surori medicale, indiferent de nivelul studiilor.

Autoritățile spun că se dau între 100 și 300 de lei pentru fiecare zi lucrată în zilele de repaus săptămânal, sărbători legale şi în celelalte zile în care, potrivit legii nu se lucrează, pentru toate categoriile de personal, cu excepția medicilor specialiști și primari și a biologilor, chimiștilor și biochimiștilor care efectuează lunar una sau două gărzi în afara normei legale de bază.

Salariul primit de medici în România

Salariul medicilor s-a modificat de la 1 august. Acum, un medic primar poate primi 12.500 de lei salariu, la fel ca un medic primar dentist.

Un medic specialist primește un salariu de 9.900 de lei, la fel ca un medi specialist dentist.

Un medic rezident în anii VI – VII primește un salariu de 7.900 de lei, iar un medic rezident în anii IV – V primește un salariu de 7.300 de lei.

Salariu de 7.300 de lei primește și un medic dentist rezident în anii IV- V.

Salariul pentru un medic rezident în anul III este de 6.700 de lei.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate