Economie

Banca Transilvania cumpără BRD?! Ce se întâmplă cu cei care au cont deschis aici. Anunț oficial

Banca Transilvania cumpără BRD Ce se întâmplă cu cei care au cont deschis aici. Anunț oficial

Ai cont deschis la BRD și încasezi pensia aici sau poate îți strângi pensia într-un astfel de cont? Anunț extrem de important pentru toți clienții. 

Pentru cei care nu sunt la curent cu ultimele noutăți, Banca Transilvania a anunțat recent că a ajuns la un acord pentru achiziționarea BRD Pensii, parte a grupului francez Société Générale.

Ce înseamnă această mișcare pentru clienți? Vorbind despre transferul automată a peste 560.000 de români care contribuie la Pilonul II de pensii private către noul fond administrat de Banca Transilvania.

De asemenea, cei peste 37.000 de participanți la Pilonul III vor fi, de asemenea, transferați. Și totuși ce se întâmplă cu cei care au banii într-un astfel de cont?

Detalii în acest sens au venit de la Mihai Bobocea, reprezentant al Asociației pentru Pensiile Administrate Privat din România. El a confirmat că pentru clienți nu vor exista schimbări majore.

Astfel, nu e loc de îngrijorări. Tranzacția nu îi va afecta pe clienți, iar banii investiți doar se mută. Drept urmare, nu vor exista probleme în acest sens.

Ce se întâmplă cu cei care au contul deschis la BRD

„Pentru clienți nu va exista absolut niciun fel de schimbare. Atât banii le vor fi investiți, cât și datele vor fi administrate la fel de către noul proprietar al fondului.

Ei vor fi notificați de către noul administrator al fondului și vor avea acces la toate informațiile la fel ca și până acum”, a spus Mihai Bobocea de la Asociația pentru Pensiile Administrate Privat din România într-o intervenție TV.

Sursa citată mai precizează că banii vor continua să fie investiți și administrați în mod similar, iar toate datele personale și financiare vor fi gestionate de noul proprietar al fondului.

În același timp, cei care au un astfel de cont vor fi notificați de către Banca Transilvania cu privire la aceste schimbări și vor avea acces la toate informațiile relevante, exact ca și până acum.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate